Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Virgil Saghin a fost repus în funcția de primar al comunei Vatra Moldoviței după o perioadă scurtă de suspendare. Ordinul prefectului Alexandru Moldovan privind repunerea în funcție a fost emis astăzi. Îl prezentăm integral:

”Având în vedere:

– Referatul secretarului general al comunei Vatra Moldoviței, județul Suceava prin care se înaintează Certificatul de grefă emis de către Prim grefierul Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția Penală privind soluția pronunțată la data de 25.04.2024 în dosarul nr. 2167/206/2019, având ca obiect recurs în casație și solicită repunerea în funcția de primar al comunei Vatra Moldoviței a domnului Saghin Virgil;

– Soluția pronunțată  recursul în casație de către Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală prin care domnul Saghin Virgil a fost achitat;

a fost emis ordinul prefectului județului Suceava prin care s-a luat act de dispozitivul Deciziei penale nr. 270/2024 pronunțată la data de 25.04.2024 în dosarul nr. 2167/206/2019 prin care Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Saghin Virgil împotriva Deciziei penale nr.161 din 14 februarie 2024, pronunțată de Curtea de Apel Suceava – Secția penală şi pentru cauze cu minori în dosarul nr. 2167/206/2019, casează, în parte, decizia penală atacată precum și sentinţa penală nr. 103 din 03.04.2023 pronunţată de Judecătoria Câmpulung – Moldovenesc şi, în rejudecare în baza art. 448 alin. (1) pct. 2 lit. a) Cod procedură penală, cu referire la art.396 alin. (5) Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I Cod procedură penală, achită pe inculpatul Saghin Virgil pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin. (1) Cod penal.

Ca urmare a celor dispuse se constată lipsa motivelor de fapt şi de drept care să justifice menţinerea încetării de drept a mandatului de primar al comunei Vatra Moldoviței, al domnului Saghin Virgil.  Hotărârea care a stat la baza emiterii ordinului de încetare de drept a mandatului de primar înainte de expirarea duratei normale a acestuia, a fost casată.

Potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, ordinul cu caracter individual emis de către prefect devine executoriu de la data comunicării către persoanele interesate.

Astfel, domnul Saghin Virgil își poate relua atribuțiile de primar al comunei Vatra Moldoviței, județul Suceava, de la data comunicării ordinului”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava