Arcada Galați a trăit una dintre cele mai frumoase seri de la înființarea clubului. Jucătorii din orașul de la malul Dunării au învins cu scorul de 3-0 pe Chaumont, vicecampioana Franței, țară care deține titlul olimpic!

Partida a contat pentru manșa tur a 16-imilor de finală ale Cupei CEV la volei masculin. Chiar dacă plecau cu șansa a doua, campionii României au făcut un meci fantastic, reușind să se impună cu scorul de 3-0 (25-18, 25-23, 31-29) în fața vicecampioanei Franței, Chaumont, echipă la care evoluează și internaționalul român Adrian Aciobăniței, originar din Fălticeni. Acesta a fost titular în primele două seturi și a mai fost introdus și pe parcursul celui de-al treilea și și-a trecut în cont 6 puncte. De partea celaltă, din tabăra gazdelor a făcut parte și suceveanul Alex Rață, care a fost rezervă.

Campioana României a obţinut victoria după o oră şi 26 de minute.

Arcada Galați a fost condusă la victorie, în faţa a circa 400 de spectatori, de croatul Filip Sestan (autor a 18 puncte) şi Marian Bala (13).

De la oaspeţi s-au remarcat Osniel Mergarejo Hernandez şi Jesus Herrera Jaime, cu 13 puncte fiecare.

Meciul a fost arbitrat de rusul Nikolai Knijnikov şi de polonezul Maciej Maciejewski.

Returul va avea loc săptămâna viitoare, în Franța, acolo unde, pentru a se califica, gălățenii au nevoie de două seturi sau de câștigarea ”setului de aur”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava