Concert pascal
MOPAN Suceava

Sezonul competițional 2019-2020 a fost unul bun pentru voleiul juvenil sucevean, echipele de juniori de la LPS-CSS Suceava și cadeți, de la CSS ”Nicu Gane” Fălticeni, reușind să se claseze în top și să se califice la turneele semifinale. Odată cu pandemia cauzată de coronavirus, tinerii voleibaliști au trecut de la jocul în sală la fileu, la jocul la perete la domiciliu și la eventual la ”file” și nu au nicio idee legată de o ce va urma.

”Deocamdată nu este nimic clar, dar după ultimele declarații și evoluții legate de sport se pare că ne vom resemna și ne vom gândi la volei de la anul. După 15 mai urmează o relaxare legată de deplasare care nu are absolut nicio treabă cu sportul.

Pentru a se putea disputa turnee semifinale și apoi finale în care se vor aduna laolaltă o grămadă de copii, trebuie de rezolvat problema securității medicale pentru că este vorba despre tineri care depind de părinți, ca să nu mai vorbim de frica inevitabilă.

Jucătorii noștri, la fel ca și toți ceilalți din țară și de la alte jocuri sportive, abia așteaptă să reintre pe teren. Oricum, pentru a se ridica la nivelul competițional oficial va fi extrem de dificil pentru că după o perioadă de pauză așa de îndelungată o parte dintre ei vor sparge lustrele, vitrinele și alte chestii pentru că nu au cum să mai aibă control la balon.

Poate că ar fi mai bine să nu se mai complice lucrurile și să revenim din toamnă cu alt tonus pentru a evita accidentările și eventualele îmbolnăviri. Este greu pentru toată lumea sportului mondial, nu numai pentru noi, dar mai bine îi lăsăm să ”rupă” în două tabletele, laptopurile și telefoanele decât să ne îngrijorăm pentru sănătatea lor, pentru că, în definitiv ei sunt viitorul nostru și pentru ei muncim” a declarat antrenorul echipei de cadeți a CSS ”Nicu Gane” Fălticeni, Ionel Ciocan.

Într-o situație asemănătoare de incertitudine se află și echipa de juniori I a CSS – LPS Suceava, calificată și ea la turneul semifinal. Formația pregătită de Tudor Orășanu ar fi avut ocazia să se afirme pentru că beneficiază de aportul unei generații de excepție. Din păcate, lucrurile au rămas în ”coadă de pește” la nivel juvenil și tinerii voleibaliști nu se pot antrena acasă la nivel de performanță.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava