Concert pascal
MOPAN Suceava

Fundația World Vision România alături de Primăria Comunei Poienești, Școala Gimnazială nr. 1 Poienești și Asociația Centrul de Analiză și Inovare Economico-Socială demarează proiectul „ROUTE Poienești- Revitalizarea relațiilor comunitare din Poienești prin furnizarea de servicii integrate” care își propun să reducă numărul de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comună prin servicii integrate sociale, medicale, educaționale.

Proiectul are trei mari direcții de servicii pe care le va oferi celor 285 de copii și adulți aflați în risc de sărăcie.

Prima direcție este de a furniza servicii sociale și medicale persoanelor aflate în dificultate. De la consultații medicale și investigații de specialitate până la consiliere, sprijin și servicii sociale de bază, toate acestea fiind oferite în cadrul Centrului Comunitar de Asistență Integrată de către asistenți sociali și medicali.

A doua direcție de activități este adresată elevilor marginalizați din ciclu primar și gimnazial. Celor 140 de elevi li se va oferi asistență educațională printr-un program complex de consiliere educațională care va cuprinde oferirea de mese calde, consiliere psihologică, activități de educație non-formală, școală de vară, excursii.

A treia direcție de activități este focusată pe adulți și pe dezvoltarea abilităților lor parentale, abilități profesionale și antreprenoriale. Adulții vor beneficiar de un program de educație parentală care îi va ajuta să își dezvolte abilitățile parentale și să realizeze importanța educației în viața copiilor lor, vor participa la sesiuni de consiliere motivațională și de orientare profesională, vor participa la ateliere pentru dezvoltarea abilităților necesare pentru a se integra în comunitate și la cursuri de calificare și specializare pentru a-și găsi un loc de muncă.

Prin componenta antreprenorială a proiectului adulții se vor informa cu privire la posibilitatea accesării unei micro-finanțări și vor participa la vizite de bune practici susținute de alți antreprenori. Vor fi susținute 3 planuri de afaceri din domeniul dezvoltării economice rurale prin mentorat, subvenții și monitorizare.

Pe toată durata proiectului de 30 de luni (aprilie 2021 – oct 2023), vor fi organizate mai multe campanii de informare atât în comunitate, cât și pentru beneficiarii direcți. Campaniile vor viza conștientizarea cu privire la importanța educației, conștientizarea în vederea promovării egalității de șanse și campanii de prevenire și educație pentru sănătate (igienă, nutriție, îngrijire, prevenirea bolilor).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava