• 58% din clienții XTB România încep să investească prin cumpărarea de fonduri tranzacționate la bursă (ETF);
  • Planurile de investiții XTB sunt o nouă modalitate de a plasa capitalul pe burse într-o formă pasivă;
  • Investiția minimă pe fiecare Plan de Investiții XTB este de 15 euro, 75 de lei sau 15 dolari;

XTB, companie globală de investiții, anunță lansarea în premieră, în România, a unui nou produs financiar dedicat fondurilor tranzacționate la bursă (ETF): Planurile de Investiții. Acestea reprezintă o modalitate simplă și eficientă de alcătuire a unui portofoliu diversificat, aliniat la obiectivele individuale. Astfel, cu o investiție minimă de 75 de lei, se poate crea un plan cu până la nouă ETF-uri. Numărul maxim de planuri posibile pentru fiecare investitor este de zece, aceștia putând alege dintr-o gamă de peste 300 de fonduri tranzacționate la bursă, din sectoare și țări diverse.

Planurile de Investiții XTB reprezintă prima versiune a unui produs menit să evolueze alături de tendințele pieței și de cerințele utilizatorilor. Acesta este rezultatul unei dezvoltări minuțioase, care se bazează pe simplitate, diversitate, accesibilitate și transparență.

”După acțiunile fracționate am decis să lansăm noul produs de investiții pasive, în premieră în România, și să oferim clienților noștri acces exclusiv la Planurile de Investiții. Modelul de lansare eșalonată, care este adoptat pe scară largă în rândul companiilor fintech, permite echipelor noastre să pună la punct detaliile înainte de o lansare mai amplă, să reducă timpul de punere pe piață a produsului și, în final, să ne consolideze avantajul competitiv. Este posibil să aplicăm această abordare și pentru lansarea altor produse noi”, spune Omar Arnaout, CEO XTB.

România este țara unde mulți dintre clienții XTB încep să investească prin cumpărarea de ETF-uri. Procentul acestora este în continuă creștere: în 2021 a fost de 30%, la sfârșitul anului 2022 a crescut la 57%, iar în august 2023 a ajuns la 58%.

Într-un sondaj realizat de XTB România, investitorii în ETF-uri au evidențiat faptul că aceste instrumente oferă mai multe avantaje semnificative pe termen lung și foarte lung: costuri foarte mici, lichiditate foarte mare și diversificare. Un atu este și siguranța dată de administratorii fondurilor tranzacționate la bursă, cu un istoric dovedit. În același timp, au fost menționate și ușurința de a reproduce un indice bursier (prin ETF-urile bazate pe indici bursieri), dar și natura pasivă a investiției, care permite investitorilor ocupați să își lase portofoliul să lucreze singur.

„Toate datele noastre dovedesc în mod clar că ETF-urile sunt populare în România. Întrucât Planurile de Investiții fac investițiile pasive și mai simple, și mai intuitive, acestea pot fi un impuls suplimentar pentru această clasă de active. Ne-am asumat să perfecționăm și să extindem acest produs. În curând, plățile recurente vor facilita investițiile pe termen lung, permițând clienților să lucreze fără efort pentru a-și atinge obiectivele în funcție de profilul lor de risc și de orizontul preferat. Pe măsură ce se vor implementa îmbunătățiri, clienții vor fi informați cu promptitudine”, transmite Irina Cristescu, director general al XTB România.

Investiția minimă per Plan de Investiții de doar 15 euro, 75 de lei sau 15 dolari permite strategii de investiții personalizate. Detaliile extinse despre ETF-uri, inclusiv ratingurile (bazate pe date de la Morningstar), performanța financiară și compoziția portofoliului, sunt la îndemâna clienților, care au acces ușor la informațiile necesare. În timp ce elaborează și modifică planurile, ei pot urmări performanța ETF-urilor din ultimii 5 ani, obținând date valoroase despre investițiile lor.

Planurile de investiții XTB adoptă o poziție îndrăzneață, cu un comision de 0%* pentru investițiile de până la 100.000 de euro (rulaj care se resetează lunar), și administrarea gratuită a planurilor. Acest lucru înseamnă că investiția crește fără a fi afectată de costuri inutile. Absența constrângerilor temporale permite clienților să își adapteze orizontul de investiții la obiectivele lor. Impozitarea este similară cu achiziționarea de ETF-uri și acțiuni.

Nu în ultimul rând, după ce au stabilit suma pe care doresc să o aloce pentru a-și construi Planul de Investiții, clienții vor putea stabili ce procent din această sumă să fie alocat fiecărui ETF din plan, fără să fie nevoiți să acorde atenție fiecărui instrument în parte.

Mai multe detalii se regăsesc pe site-ul XTB România.

Despre XTB:

Grupul XTB este un furnizor internațional de produse, servicii și soluții tehnologice de tranzacționare și investiții. Entitățile Grupului XTB sunt supravegheate de cele mai mari autorități de reglementare din lume, inclusiv FCA, CySEC și KNF. De peste 18 ani, XTB Group a oferit investitorilor de retail acces imediat la sute de piețe din întreaga lume. XTB este o companie fintech bazată pe încredere, tehnologie și suport. Din 2004, Grupul XTB și-a extins activitatea, care acoperă acum 13 piețe majore din Europa, America Latină și Asia, câștigând încrederea a peste 781.000 de clienți. Folosind propriile platforme premiate xStation și xStation Mobile, entitățile XTB Group oferă acces la peste 5.900 de instrumente financiare, inclusiv acțiuni reale, ETF-uri și CFD-uri pentru Forex, indici, mărfuri, acțiuni, ETF-uri și criptomonede. Prin X-Open Hub, XTB oferă tehnologie de vârf instituțiilor financiare din întreaga lume. Mai multe pe: www.xtb.com.

Instrumentele financiare oferite sunt riscante. Investește responsabil. *Pentru un rulaj lunar până în 100 000 EUR. Tranzacțiile efectuate după depășirea acestui prag vor avea un comision de 0.2% (minim 10 EUR). Se poate aplica un cost de conversie valutară de 0.5%.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava