Concert pascal
MOPAN Suceava

Evenimentul aniversar ”Învăţământul în Bucovina – fascinaţia modelelor” a deschis, marți, Zilele Casei Corpului Didactic Suceava. Instituția îl celebrează, totodată, în perioada 5-9 noiembrie, pe patronul spiritual al instituţiei, George Tofan, de la a cărui naştere se împlinesc 139 de ani. Programul manifestărilor include întâlniri, dezbateri, diseminarea unor proiecte, conferinţe şi lansări de carte. Evenimentul aniversar ”Învăţământul în Bucovina – fascinaţia modelelor” a inclus prezentarea filmului „Memoria şcolii” şi a monografiei CCD Suceava , de către prof. Daniela Argatu, dar şi lansarea ediţiei îngrijite „Corespondenţa lui Gheorghe Tofan”, de Teodor Balan, apărută la Editura ”George Tofan” Suceava. Un alt moment important va avea loc sîmbătă, 9 noiembrie, atunci cînd s eva desfășura Conferința de Educație Timpurie cu tema ”Tehnologie și dezvoltarea inteligenței matematice”.

”De ce suntem astăzi împreună? Pentru că toți suntem împreună pentru educație, pentru că împărtășim aceleași valori, pentru că știm că la elevi se ajunge prin profesori, pentru că noi, de la Casa Corpului Didactic, suntem, cumva, profesori pentru profesori. Aceste zile sunt de sărbătoare pentru noi, ne dorim să fie de sărbătoare pentru invitații noști, ne dorim să fie plus-valoare pentru cei care vor participa la conferințe, ne dorim, ca de obicei, să îi surprindem prin calitatea evenimentelor propuse”, a declarat prof. Manuela David, director CCD Suceava.

”Ce-am mai observat eu în peregrinările mele, nu numai de cînd sunt inspector școlar general, ci și de pe vemea cînd eram director sau doar profesor, este că la Suceava lucrurile se întâmplă cu multă seriozitate. Că cei mai mai mulți dintre profesori iau educația așa, în palmă, cum ne-a arătat doamna director, și încearcă să o modeleze și să o adapteze astfel încît să se potrivească fiecărui copil care se află în fața noastră. Se întîmplă lucrurile cu seriozitate și cu responsabilitate și să știți că ne numărăm printre județele cu numărul cel mai mare de cadre didactice calificate. Și asta arată ceva: faptul că nu facem lucrurile oricum, faptul că cei care intră în sistem își doresc să aibă calificarea necesară sau dacă nu au avut-o chiar de la început își doresc să și-o continue, să și-o definitiveze în primul sau cel tîrziu al doilea an de activitate. Dragi colegi de la Casa Corpului Didactic, mi-aș mai dori să vă văd și în casă nouă, deși s-ar putea ca eu să mă duc la pensie și să nu văd lucrul ăsta, dar chiar și atunci cînd mă voi afla în această frumoasă perioadă a vieții mele o să vin să vă vizitez într-un spațiu pe care și dvs. vi-l doriți frumos și de secol XXI. La mulți ani, Casa Corpului Didactic, la mulți ani, stimați colegi, la mulți ani nouă, tuturor celor care iubim CCD și o apreciem”, a transmis prof. Gabriela Mihai, inspector școlar general IȘJ Suceava.

Casa Corpului Didactic Suceava a fost înfiinţată la 15 ianuarie 1970, având sediul pe strada Nicolae Bălcescu, fosta Casă a Învăţătorului, fosta Casă Pruncu, un an jumătate mai târziu devenind instituţie bugetară cu autonomie proprie. George Tofan (n. 5 noiembrie 1880, Bilca – d. 15 iulie 1920, Cernăuţi) s-a remarcat prin: susţinerea învăţământului în limba română în Basarabia şi Bucovina (1904-1920); cele 14 şcoli şi o universitate nou înfiinţate sau reformate de pe întregul cuprins al Bucovinei; realizarea volumului ”Învăţământul în Bucovina” – singura monografie de specialitate din acea vreme şi din această regiune istorică; 19 reviste şi ziare pe care le-a înfiinţat sau la care a colaborat.

Zilele Casei Corpului Didactic “George Tofan” Suceava, 5-9 noiembrie 2019, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava