Concert pascal
MOPAN Suceava

Clubul Rotary Suceava Bucovina ne invită din nou la Teatru! În perioada 30 mai – 6 iunie 2014 se desfăşoară cea de-a doua ediţie a Zilelor „Matei Vişniec”. Invitat de onoare este criticul şi eseistul George Banu, profesor emerit la Universitatea Sorbona de la Paris.

Publicul este invitat să vizioneze în acest an spectacole extrem de diferite ca abordare tehnică: arta actorului, universul clovnilor şi lumea marionetei pentru copii şi adulţi. În premieră absolută în Bucovina, Compania teatrală „Umbral” din Franţa, va susţine spectacolul „Cabaretul Cuvintelor”, interpretat în limba franceză, cu traducere automată în limba română, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi va susţine spectacolul „Negustorul de timp”, cu o longevitate impresionantă, care se joacă la Iaşi de cinci ani, iar trupa „Qui peut” din Bucureşti va susţine spectacolul„Buzunarul cu pâine”, un spectacol de marionete pentru adulţi. În cadrul festivalului va avea loc şi premiera spectacolului „Angajam profesionist”, adaptare după „Angajare de clovn” de Matei Vişniec, spectacol susţinut de actorii Adrian Păduraru, Florin Şerbănescu şi Daniel Vişan, precum şi spectacolele „Angajare de clovn” şi „Caii la fereastră”, susţinute de Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani.

Cea de-a doua ediţie a Zilelor „Matei Vişniec” se va desfăşura la Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei, Botoşani şi Bistriţa şi va oferi publicului spectacole gratuite, lansări de carte, conferinţe, dezbateri, ateliere cu elevi şi profesori.
Invitaţii de onoare ai dramaturgului Matei Vişniec în acest an sunt George Banu, eseistul și criticul de teatru de la Paris, şi Cristian Hadji Culea, directorul general al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” de la Iaşi. Criticul George Banu va susţine două conferinţe, prima intitulată: „De ce mergem la teatru”, iar a doua: „De ce nu mergem la teatru” şi îşi va lansa cărţile apărute recent în România, pe data de 4 iunie, la ora 12.00, la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, Aula din corpul E. Acest moment este conceput şi ca un dialog cu publicul, pe tema mai vastă a formării noastre prin cultură.
“Ineditul acestei ediţii este organizarea de către Clubul Rotary Suceava Bucovina, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Bucovineni, a unui Concurs naţional de dramaturgie „Matei Vişniec”, primul concurs de acest gen care poartă numele distinsului dramaturg bucovinean, iar Premiul „Matei Vişniec” pentru dramaturgie va fi acordat de Clubul Rotary Suceava Bucovina în cadrul Zilelor „Matei Vişniec” la Suceava, pe 30 mai 2014, în prezenţa autorului”,a precizat Carmen Veronica Steiciuc, coordonatorul festivalului.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava