Concert pascal
MOPAN Suceava

Sub semnul Zilei Culturii Naționale, Biblioteca Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților, Colegiul Național „Petru Rareș”, Casa de Poezie Light of Ink, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Spiru Haret”, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, Centrul de Reușită Universitară Suceava, Alianța Franceză din Suceava, Erasmus Student Network Suceava, The European Law Students` Association, Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia a organizat tradiționala manifestare ”Zilele Eminescu la USV”. Tema manifestării de anul acesta, când se împlinesc 172 de ani de la nașterea Poetului, a fost : Eminescu și tinerețea poeziei.

Sâmbătă, 15 ianuarie, ora 10:00, la bustul Poetului din Parcul ,,Mihai Eminescu”, elevi, studenți însoțiți de profesori, bibliotecari, oameni de cultură au depus jerbe de flori ca omagiu celui mai cunoscut și îndrăgit poet din spațiul românesc.

La ora 10:30 a avut loc vernisajul expoziției de carte ”Eminescu în colecțiile Bibliotecii USV”, organizat în Atrium – Corp E al USV, sub îngrijirea bibliotecarei Despina Rotaru. A fost prezentat și primul film documentar intitulat ”Eminescu, Veronica, Creangă”, în regia lui Octav Minar, realizat în anul 1914.

Începând cu ora 11:00, în Auditorium „Joseph Schmidt” al USV, cu respectarea restricțiilor impuse de contextul pandemic, a avut loc un bogat program artistic care au inclus și două lansări de carte de poezie (Grădina de naftalină de Roxana Baltaru, Frumusețea este de Andreea T. Felciuc), sub coordonarea profesorului Gheorghe Cîrstian, lecturi și recitări din poezia eminesciană.

Participanții la evenimentul de sâmbătă au primit în dar volumul Frumoasă-i, o selecție din cele mai frumoase poezii eminesciene, apărut la Casa Editorială Demiurg, în anul 2013, cu ocazia împlinirii a 50 de ani a universității sucevene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava