Concert pascal
MOPAN Suceava

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Biblioteca Prichindeilor din Praga organizează, în data de 26 noiembrie, un eveniment de joacă și lectură, alături de îndrăgita autoare de cărți pentru copii și părinți, Ioana Chicet-Macoveiciuc.

Întâlnirea din această duminică de la Praga va avea loc în incinta cinematografului Bio Oko, începând cu orele 10:00 și va reuni peste 200 de persoane din comunitatea românească și moldovenească.

Cunoscută și datorită blogului www.printesaurbana.ro, Ioana scrie de când se știe și a publicat în ultimii ani cărți care au ajuns în topul vânzărilor de carte pentru copii. Personaje precum Ema și Eric încântă cititorii cu aventuri palpitante și educative; deopotrivă, Mami și Tati, Doamna Educatoare, Bunica și Bunicul se poartă care mai de care mai ciudat, aducând râsete și uimire în viața cititorilor.

Ioana coordonează colecția Educație cu blândețe a editurii Univers, unde alege cărți înțelepte pentru părinți. Ea a scris și cărți pentru adulți – romane sau volume autobiografice – cea mai recentă, Acasă, investighează experiența emigrării în Olanda și relația cu locul natal. Andreea Molocea, ilustratoarea coperții, va fi de asemenea, prezentă la eveniment.

Autoarea va citi copiilor din cele mai recente cărți ale sale și le va propune jocuri tematice legate de Ziua Națională a României. Apoi, părinții vor fi invitați la o discuție pe teme de interes din zona parentajului cu blândețe, în timp ce copiii de peste 3 ani vor învăța, alături de Ansamblul Kodrjanka, pașii de horă românească.

Ansamblul folcloric Kodrjanka activează la Praga din iunie 2012 și a fost înființat de membrii comunității moldovenești locale: studenți, muncitori, mame în concediu de maternitate, toți pasionați de folclor și dornici de a învăța ceva nou. În costume naționale autentice, unele moștenite din generație în generație, ei cântă melodii populare atent alese și dansează la festivaluri multiculturale din Praga pentru a promova cultura basarabeană.

Participarea este gratuită și condiționată de înscrierea prealabilă. La standul cu vânzare deschis pe toată durata evenimentului, vor fi disponibile cele mai recente titluri din portofoliul autoarei, dar și unele mai vechi, tare iubite de publicul cititor.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României susține acest proiect, prin acordarea unei finanțări nerambursabile.

***

Biblioteca Prichindeilor este o inițiativă voluntară de educație non-formală a copiilor români din diaspora, care vizează prosperitatea culturală a familiilor vorbitoare de limbă română, prin acces gratuit la cărți atent selecționate pentru prichindei de la 0 la 18 ani și crearea unor oportunități de conectare a comunităților de români, prin pasiunea pentru lectură. În Praga, biblioteca are un spațiu dedicat, care a devenit recent Hub românesc local – aici au loc întâlniri pe diferite teme, târguri de antreprenoriat, cursuri de limbi străine etc.

Mai multe detalii se găsesc aici: https://fb.me/e/3xzTiw6X4

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava