Concert pascal
MOPAN Suceava

Între 18 şi 22 mai 2015, se desfăşoară la USV cea de-a 22-a ediţie a Concursului internaţional „Hard&Soft”, adresat studenților din domeniile Calculatoare, Electronică şi Automatică, organizat de Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (FIESC) din cadrul USV. Competiţia își propune să testeze competențele tehnice, hardware și software, şi de relaționare socială ale viitorilor ingineri. Pe parcursul celor 5 zile, echipe formate din câte 4 studenți vor încerca să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate.
Anul acesta s-au înscris la concurs 15 echipaje – 10 din ţară (Cluj Napoca și Oradea cu câte un echipaj, București, Timișoara, Iaşi și Suceava cu câte 2 echipaje) şi 5 din exterior (Cernăuţi și Vinița – Ucraina, Chişinău – Republica Moldova, Ilmenau – Germania, Novi Sad – Republica Serbia). Tema propusă pentru ediţia 2015 a concursului se intituleazăVânatoarea de comori şi are ca subtitlu Wearables go Walkabout. Participanţii au ca sarcină realizarea unui sistem portabil care să îndeplinească trei sarcini distincte: 1) orientare spațială: urmărirea unui traseu parcurs de către un subiect uman în campus, cu ajutorul tehnologiei RFID și monitorizat pe Twitter; 2) colectarea și înregistrarea de date biometrice de la subiect și mediul înconjurător: puls, respirație, temperatură corporală și a mediului înconjurător, distanța parcursă, umiditate etc.; 3) vânătoarea de „comori electronice”: sistemul trebuie să identifice și să măsoare „o comoară electronică” la fiecare punct intermediar de pe traseu.
Fiecare echipă are la dispozitie un kit Intel Edison cu interfaţa Arduino (sponzorizare oferită de compania Intel), un subsistem RFID cu două tag-uri, senzori pentru date biometrice și de mediu, senzori pentru identificarea şi măsurarea „comorilor electronice”.
Echipele concurente vor avea urmatoarele sarcini de lucru: să contruiască un accesoriu portabil; să colecteze date biometrice de la subiect și să monitorizeze mediul; să identifice și să măsoare în mod autonom un parametru cheie al „comorii electronice”; să colecteze și să înregistreze date referitoare la traseul parcurs cu ajutorul tehnologiei RFID; să comunice evoluția folosind Twitter prin intermediul retelei Wi-Fi din campus; să descarce toate datele într-un format impus și să le trimită juriului, la întoarcerea la bază; să afișeze pentru public evoluția echipei proprii și datele colectate într-o manieră personalizată.
Fiecare echipă își va crea un cont pe Twitter, prin intermediul căruia va comunica cu juriul și va raporta evoluția până la jurizare.
Juriul ediţiei 2015 a concursului este prezidat de Timothy Hall (Universitatea din Limerick, Irlanda) şi este format din următorii membri : Ciaran MacNamee şi Kevin Johnson (Universitatea din Limerick, Irlanda), Nicolae Foica şi Alexandru Nasalean (ServiceXpert GmbH Munchen, Germania), Jean-Michel Duthilleul (Université Lille 1, Franţa).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava