Concert pascal
MOPAN Suceava

Dacă ai o minte curioasă și DE CE e întrebarea ta preferată, atunci nu trebuie să ratezi Noaptea Cercetătorilor Europeni! Evenimentul care te poartă într-o călătorie fascinantă în lumea științei își deschide porțile pentru publicul larg în 28 orașe din România. “Îmbracă” și tu halatul de cercetător, alătură-te celor mai prietenoși oameni de știință și implică-te activ în experimente inedite, demonstrații uluitoare, prezentări științifice interesante, jocuri și concursuri! Intrarea este liberă!

Pe tine ce te pasionează? Fizica? Chimia?‍ Ingineria? Poate chiar astronomia? Ce spui de istorie sau arheologie? Despre robotică și nanotehnologie oare câte știi? Tainele acestor științe și nu numai le vei putea descoperi doar participând la evenimentele Noaptea Cercetătorilor Europeni din București, Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Brăila, Bumbești-Jiu, Buzău, Călărași, Câmpia Turzii, Constanța, Deva, Făgăraș, Galați, Hunedoara, Mediaș, Oradea, Petrila, Piatra Neamț, Ploiești, Suceava, Târgoviște, Târgu Neamț, Târgu Jiu, Timișoara, Titu, Tulcea și Zalău. Toate detaliile privind programul și activitățile din fiecare oraș se regăsesc pe website-ul evenimentului: www.noapteacercetatorilor.eu.

Cercetători din numeroase institute de cercetare, universități și centre de inovație din țară, profesori pasionați, care își doresc să atragă tinerii către diverse domenii ale științei și tineri ale căror minți curioase i-au îndemnat să-și pună în practică ideile ingenioase au pregătit pentru public activități potrivite tuturor categoriilor de vârstă, astfel încât evenimentul să poată fi atât pe placul copiilor, dar și pe cel al părinților, bunicilor sau profesorilor. Vizitatorii se vor putea bucura de experiența unor adevărate laboratoare în aer liber, din care nu vor lipsi experimentele trăsnite, prezentările celor mai inovative proiecte, demonstrațiile ce-i vor lăsa cu gura cascată, workshop-urile interactive și dezbaterile interesante pe teme științifice. Și pentru că nicio întrebare bine pusă nu poate rămâne nepremiată, concursurile și surprizele vor condimenta atmosfera evenimentelor din 29 Septembrie.

„De fiecare dată când ne aflăm în fața publicului larg, încercăm, printre altele, să transmitem mesajul că cercetătorii sunt oameni obișnuiți cu meserii extraordinare. Și facem asta nu numai prin comunicarea verbală, ci și prin facilitarea interacțiunii directe între vizitatori și cercetători, astfel încât să se creeze legături între aceștia, să se regăsească unii în ceilalți și să petreacă timp de calitate împreună. Am fost norocoși să găsim în toate orașele în care organizăm evenimentul oameni care să-și dorească să fie în fața publicului și să împărtășeașcă cu vizitatorii măcar o mică parte din munca lor, într-un mod educativ, dar complementar metodelor de educație tradiționale. Partenerii noștri care își fac întotdeauna timp să apară cu zâmbetul pe buze în fața miilor de curioși și să le explice cu calm, răbdare și umor noțiuni legate de știință sunt cei cărora li se datorează succesul acestui eveniment. Iar vizitatorii care așteaptă nerăbdători întâlnirea cu cercetătorii sunt cei care ne motivează să continuăm, să aducem mereu ceva nou, ceva de interes în contextul actual, dar și să le oferim de fiecare dată o experiență de neuitat.” au transmis organizatorii evenimentului.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria Acțiunilor Marie Skłodowska-Curie, fiind un eveniment ce atrage anual peste 1.5 milioane vizitatori. Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023 se organizează în 26 țări, iar peste 400 orașe din Europa și nu numai vor fi gazda evenimentului ce își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava