În data de 24 martie 2023, inspectorii vamali din cadrul Autorității Vamale Române, aparat central și Direcția Regională Vamală Brașov, au oprit în trafic, pentru un control de rutină, pe centura orașului Brașov, un ansamblu rutier înmatriculat în Ucraina care se deplasa în direcția Sibiu.

Din documentele prezentate, inspectorii vamali au constatat că ansamblul rutier se afla în tranzit pe teritoriul României și transporta dulciuri din Ucraina pentru o societate comercială cu sediul în București.

După verificarea documentelor puse la dispoziție, și ca urmare a analizei de risc, echipa de control a luat decizia de a efectua controlul fizic asupra mărfurilor transportate, aflate sub sigiliu vamal.

Astfel, în compartimentului de marfă, sub cutiile de dulciuri, inspectorii vamali au descoperit următoarele cantități de țigarete: 3.838.000 țigarete COMPLIMENT BLUE, 10.000 țigarete KENT, 10.000 țigarete KENT KRISTAL, toate cu marcaj DUTY FREE și 10.000 țigarete ASHIMA, fără marcaje fiscale de acciză.

Menționăm faptul că acciza aferentă cantității de 3.868.000 țigarete descoperite de inspectorii vamali în mijlocul de transport controlat, este în sumă de 2.301.343,96 lei, urmând ca ulterior să se calculeze valoare exactă a prejudiciului, respectiv cuantumul drepturilor vamale.

4.000.000 țigarete de contrabandă descoperite de inspectorii vamali, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava