Concert pascal
MOPAN Suceava

Să trăiești cu un buget limitat nu înseamnă că trebuie să renunți la viața bună și la un stil de viață plin de experiențe colorate și aventuroase. Există modalități nenumărate de a mânca bine, de a călători în întreaga lume și de a te îmbrăca luxos, ca o adevărată vedetă, fără a fi nevoie să cheltui o avere în fiecare lună.

Mai jos îți vom prezenta 7 dintre cele mai întâlnite idei pe care le recomandăm atunci când îți dorești să trăiești viața „pe picior mare”, fără a cheltui o mulțime de bani.

1. Cum mănânci calitativ și ieftin?

Pentru a mâncă întotdeauna produse de calitate, alege să-ți faci întotdeauna cumpărăturile de la producători locali. Alege produse bio, cultivate ecologic. Pe lângă faptul că vei mânca mai sănătos și mai bine, vei putea negocia și la preț, așa încât să-ți faci aprovizionarea lunar cu produse proaspete și mult mai ieftine decât ce ai găsi în magazine de specialitate, la același nivel de calitate.

2. Alege să faci sport gratuit, beneficiind de avantajele naturii

O plimbare în parc, o alergare pe un traseu montan sau chiar alpinismul și înotul pot fi modalități de a te menține mereu fresh și gata de acțiune, fără a plăti abonamente inutile la sală și fără a cheltui bani pentru un plus de energie zilnic.

3. Călătorește prin schimburi de experiență cu prietenii

Cel mai ușor mod de a călători e să te folosești de networking și să alegi schimbul de experiență cu prietenii și cunoscuții tăi din întreaga lume. Nu ai pe nimeni plecat în străinătate? Deschide agenda telefonului tău și începe să cauți contacte împrăștiate de-a lungul și de-a latul globului pământesc.

Vei fi uimit câte experiențe minunate te așteaptă contra unei săptămâni de voluntariat sau a unui schimb de locuință pe perioada în care acele persoane doresc să revină în țară pentru un concediu. Vei economisi astfel cazarea și poate vei putea obține chiar și mesele zilnice fără nicio cheltuială, dedicându-ți doar câteva ore pentru a te implica în activitățile casei sau ajutându-ți gazdele cu micile rutine zilnice.

4. Închiriază costumele și ținutele de lux pentru evenimente în loc să le cumperi

În străinătate acest obicei este unul chiar des întâlnit. De ce ai plăti 1000 de euro pe un costum de lux, când poți să închiriezi același costum pentru o sumă de până la de 10 – 15 ori mai mică pentru o seară? Alege să plătești în schimb pentru un look profesional, o coafură de eveniment sau un machiaj profesional. În lipsa cheltuielilor pentru haine, vei putea plăti un astfel de serviciu, iar cu o ținută de lux închiriată, vei putea participa la orice eveniment, având un look de invidiat și fiind apreciat de toți cei din jur.

Sau dacă dorești totuși să deții hainele, alege să cumperi ținute din outlet. Vei găsi aceleași branduri, dar pentru sume insignifiante, de zeci de ori mai mici decât în mall-uri sau în magazinele de profil.

5. Plătește un abonament anual la un club exclusivist de evenimente și petreceri

Decât să plătești intrarea la un club de fițe în fiecare weekend, îți poți plăti un astfel de abonament care te va aduce în legătură cu mulți oameni și care îți va oferi o șansă unică de a face networking. În plus, dacă peste tot ai economisit bani, în ceea ce privește mâncarea, outfitul, sportul și călătoriile, e cazul să folosești resursele economisite cu cap.

Un astfel de abonament anual într-un club exclusivist te va poziționa brusc în centrul atenției în rândul unor clase sociale la care poate nu te gândeai că ai putea căpăta acces.

6.Încetează să mai folosești mașina proprie și închiriază mașini de lux la ocazii!

Dacă o să îți faci un calcul lunar al sumelor plătite pe combustibil și dacă adaugi și celelalte cheltuieli, cu siguranță vom discuta de o sumă frumușică. Alege să te deplasezi la birou cu bicicleta sau cu transportul în comun, iar pentru astfel de evenimente exclusiviste închiriază o mașină de lux. Mulți dintre cei mai bogați oameni ai lumii au renunțat de mult la mașina personală și preferă metode mai ecologice de deplasare, printre ele fiind bicicletele sau trotinetele electrice.

Astfel îți vei păstra și forma fizică de invidiat și vei avea și ocazia să fii privit ca un adevărat rockstar sau ca o persoană cu stil, de fiecare dată când îți vei face apariția la un eveniment monden.

7. Dezvoltă-te personal și investește în tine

Pe lângă celelalte sfaturi care tratează diverse zone din viața ta, nu uita că investițiile în tine sunt cele care aduc cel mai mult succes pe termen îndelungat. Desigur, aparențele contează și un stil de viață luxos se bazează pe imaginea ta. Însă nu uita că pentru ca toate acestea să te aducă la un nivel mai înalt și să te facă fericit, tu trebuie să devii în principal cea mai bună variantă a ta. Dezvoltă-te, investește în cursuri profesionale și de dezvoltare personală. De aici îți vor veni întotdeauna alte idei și vei începe să vezi oportunitățile din jurul tău cu alți ochi.

Sursa: woman2woman.ro

Sursa foto: pixabay

7 Idei despre cum să îți construiești un stil de viată de vis cu un buget limitat, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava