Concert pascal
MOPAN Suceava

Daca tocmai te-ai mutat in casa noua, felicitari! Acum urmeaza sa o amenajezi si sa iti asiguri tot confortul dorit. Insa, nu trebuie sa uiti de securitatea si siguranta ta, a celor dragi si a valorilor din interior. Sunt cateva solutii simple prin care poti spori siguranta casei si care te pot proteja atat de mici accidente in interior, cat si de amenintarile din exterior.

Schimba usile si ferestrele vechi 

Imediat dupa ce te-ai mutat in noua casa, asigura-te ca ai ferestre si usi cu incuietori de calitate si, daca este necesar, schimba-le cu ceva nou. Acum exista incuietori solide pentru orice tip de usa sau fereastra, astfel incat acestea sa fie greu de deschis sau de spart.

Daca ai ferestre mai vechi cu un singur geam, le poti inlocui cu geamuri duble sau chiar triple. De asemenea, daca ai o usa veche la intrare, poti opta pentru usi exterioare lemn stratificat de calitate cu incuietori sigure si diverse sisteme de siguranta.

Inchide si blocheaza usile si ferestrele cand pleci de acasa

Desi pare ceva simplu, multi uitam sa ne ocupam de acest lucru cand plecam de acasa. Intrusii au deseori acces in interior prin usile sau ferestrele descuiate sau chiar deschise. Indiferent daca faci o vizita scurta vecinului sau doar dai o fuga pana la magazinul din colt, nu uita sa verifici ferestrele si usile si sa le incui.

Mentine podelele uscate si caile de acces luminate

Micile accidente prin casa sunt destul de frecvente si uneori pot fi urmate de rani serioase. Caderile in interior si ranirea sunt destul de frecvente in randul copiilor mici, dar si a adultilor cu varsta peste 60 de ani. Pentru a evita aceste neplaceri, trebuie sa ai grija sa mentii podelele uscate si fara obstacole.

Daca folosesti covoare, asigura-te ca sunt bine fixate pe podea, ca nu te poti impiedica de ele si ca nu aluneca. De asemenea, mentine holurile, scarile si caile de acces cat mai bine luminate pentru a preveni caderile si evita sa aglomerezi si sa depozitezi multe lucruri, incaltaminte sau jucarii in holuri.

Testeaza periodic alarmele de fum

Alarmele de fum iti asigura timp pretios in cazul unui incendiu si pot face diferenta intre un dezastru si un incident fara victime. In plus, iti ofera timp suficient pentru a suna la pompieri si a reduce pagubele materiale. De aceea, daca vrei sa cresti siguranta si securitatea casei si a rezidentilor acesteia, verifica periodic alarmele de fum pentru a te asigura ca sunt in stare perfecta de functionare.

Fii atent cu folosirea aragazului si a cuptorului

Pentru a evita arsurile si accidentele din bucatarie cand gatesti, imbraca-te adecvat. Evita hainele cu maneci largi, poarta un sort si manevreaza cu atentie vasele de pe aragaz sau din cuptor. O mica neatentie poate fi de ajuns pentru a declansa un incendiu, pentru a te stropi cu ulei incins sau pentru a te arde cu un vas fierbinte pe care ai pus mana fara sa folosesti o manusa adecvata sau un prosop. De asemenea, este indicat sa ai in bucatarie un mic stingator de incendiu si sa te asiguri ca toata lumea din casa stie cum sa il foloseasca.

Pastreaza medicamentele si substantele toxice sub cheie

Salvarea primeste deseori apeluri de la parintii ingroziti de faptul ca micutii lor au inghit medicamente sau substante toxice gasite in casa. Sunt genul de accidente pentru care nu trebuie decat o clipa de neatentie si care se pot preveni usor daca ai un dulap cu cheie in care sa incui lucrurile si substrantele la care nu trebuie sa aiba acces cei mici. Nu trebuie sa fie un dulap scump si elegant, ci unul cat mai sigur.

Ascunde cablurile si snururile care atarna

Intr-o casa sunt multe cabluri si snururi care atarna precum cele de la jaluzele sau ventilatoare. Acestea sunt un risc real de accidente, fie prin impiedicare, fie prin strangulare, iar cei mai expusi sunt copiii si animalele de companie. Prezinta un potential pericol care poate fi inlaturat prin ascunderea cablurilor sau scurtarea la un nivel la care cei mici nu pot ajunge.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava