Concert pascal
MOPAN Suceava

Proiectul pilot al Consiliului Județean „De Sânziene, la Suceava” desfășurat în format fizic s-a încheiat duminică, 27 iunie cu o concluzie firească și normală: realitatea bate virtualul. ”A fost încă un proiect pilot al Consiliului Județean Suceava pe care l-am derulat într-o formulă inedită, având în vedere restricțiile impuse de pandemie. Ce am observat în această perioadă ne-a arătat că sucevenii, expozanți, artiști și vizitatori, și-au dorit mult să vadă acțiuni „în teren”, care să transmită mesajul revenirii la normalitate după mai bine de un an de la debutul pandemiei. Mediul virtual nu reprezentă în niciun caz o alternativă la Realitate și vor să „evadeze” cât mai des în cotidian”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă.

El a arătat că în cadrul evenimentului au expus 30 de meșteri populari specializați în prelucrarea lemnului, olărit, port popular, miniaturi tradiționale, prelucrarea pieilor sau încondeierea ouălor. ”Practic, este prima lor ieșire în public după mai bine de un an. Pe lângă faptul că și-au expus ultimele lucrări executate în perioada pandemiei meșterii populari s-au bucurat că au putut să se revadă, să socializeze și și-au împărtășit din experiența ultimului an. Pe parcursul proiectului au fost demonstrații practice, de mare interes fiind cele pe olărit”, a spus Barbă.

Totodată, în cadrul proiectului a fost promovată oferta turistică a județului realizată de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică CNIPT, departament de specialitate din cadrul Consiliului Județean Suceava, fiind prezentate obiectivele de interes tradiționale din Bucovina, iar ca noutate, traseul Via Mariae și tururile ghidate din municipiul Suceava. ”La unul dintre tururile ghidate, „Suceava medievală” , au participat și membrii delegațiilor din Republica Moldova. Așa cum era de așteptat, pe traseul ”Suceava multietnică”, mulți suceveni s-au arătat interesați, iar noi vom edita materiale de informare pentru publicul larg”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean.

Pe esplanada din centrul Sucevei s-au alăturat meșterilor populari și celor din turism și Asociația Produs în Bucovina. Pe durata acestui proiect au fost și ateliere cu programe artistice prezentate de Centrul Cultural Bucovina cuprinzând diferite genuri de muzică instrumentală, folclor, dar și teatru de păpuși.

”În discuțiile cu participanții s-a căzut de acord că imediat ce se vor ridica restricțiile se vor putea organiza manifestări în formatul consacrat de înainte de pandemie, cu meșteri populari, cu gastronomie, cu programe artistice, organizate sub brandul „Produs în Bucovina” atât în țară cât și în străinătate. Noi, și partenerii noștri, suntem pregătiți să organizăm astfel de evenimente din primele zile de când va fi posibil.
Semnalul pe care l-am transmis este că noi ne pregătim pentru a susține activitățile pentru a ne prezenta la nivelul care ne-a consacrat. Până atunci ne vom rezuma la ceea ce permit condițiile din pandemie. Similar stau lucrurile și în cazul proiectelor culturale din luna august. Suntem, zilnic, cu ochii pe ce comunică autoritățile pentru a actualiza programele”, a încheiat Niculai Barbă.

 

A căzut cortina peste proiectul pilot al CJ „De Sânziene, la Suceava”. Concluzia: realitatea bate virtualul, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava