MOPAN Suceava

Deputatul PNL Ioan Balan, inițiator al propunerii de modificare a Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, a salutat adoptarea de către Camera Deputaților a unor măsuri care să impulsioneze politicile preventive în circulația pe drumurile publice din România și să aducă mai mult respect pentru ofițerii de poliție:
„Astăzi, Camera Deputaților a adoptat, în calitate de camera decizională, modificările propuse de mine și colegul meu Florin Roman, deputat PNL de Alba, la O.U.G nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din România. Este o lege mult așteptată, care va instaura normalitatea în privința amplasării aparatelor radar pe autospeciale cu însemnele distinctive al Poliției rutiere, precum și cu privire la purtarea uniformei de către ofițerii care aplică sancțiunile contravenționale. Legea s-a dezbătut aproape un an de zile, atât în Parlament, cât și în spațiul public și trebuie să recunosc că am fost foarte atent, mai ales la cei care au formulat critici cu privire la acest proiect”, a declarat Ioan Balan, care a adăugat că „cert este că presiunile pe care le-au făcut în ultimii ani superiorii asupra ofițerilor de la Poliția rutieră, ca să stea ascunși în tufișuri cu aparatele radare ca să-i sancționeze pe șoferi nu a avut nicio eficiență cu privire la scăderea numărului de accidente rutiere”. Ioan Balan a precizat că până și Ministerul Afacerilor Interne a recunoscut faptul că principalele cauze ale accidentelor rutiere produse în România sunt infrastructura rutieră proastă, oboseala sau consumul de alcool, starea tehnică a mașinilor vechi și abia în cele din urmă viteza. „O lege nu poate să urmărească exclusiv sancționarea! O lege trebuie să conducă la conformarea voluntară a celor vizați și, numai pe cale de excepție, la sancționarea celor care încalcă norma. Am toată convingerea că această lege va aduce cel puțin două mari beneficii în România”, a subliniat deputatul PNL de Suceava.

El consideră că în primul rând se va reinstaura respectul cetățeanului față de ofițerul de poliție de la rutieră, care nu va mai fi nevoit să stea ascuns pentru a aplica sancțiuni. De asemenea, Ioan Balan a spus că instalarea dispozitivelor destinate măsurării vitezei numai pe autovehicule ce poartă însemnele distinctive ale Poliției rutiere va determina conducătorii auto să respecte regimul de viteză pe tronsoanele de drum pe care circulă. „Și în cadrul dezbaterilor parlamentare am dat exemplul concret din comuna Poiana Stampei, unde pe DN 17 s-a instalat o machetă care imită o autospecială de poliție în mărime naturală și, de la instalarea acesteia, nu s-a mai înregistrat niciun accident rutier cu victime, deși porțiunea de drum era recunoscută pentru numărul mare accidente grave. Șoferii se tem de sancțiuni, iar dacă știu că vor fi amendați, atunci respectă regulile de circulație. Am speranța că ofițerii de poliție vor profita de aceste modificări ale legislației rutiere și vor profita pentru a pune mai mult accent pe politicile de prevenție în circulația autovehiculelor pe drumurile publice”, a încheiat Ioan Balan.

A fost adoptată inițiativa deputatului Ioan Balan cu privire la folosirea radarelor doar pe autospeciale cu însemnele distinctive al Poliției Rutiere, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava