Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, i-a solicitat ministrului educației, Valentin Popa, mai multe clarificări cu privire la distribuirea tichetelor de vacanță personalului din sistemul de învățământ. Ioan Balan a arătat că potrivit prevederilor Legii-cadru nr.153/2013 privind salarizare personalului plătit din fonduri publice, personalul din sistemul bugetar beneficiază de acordarea unor tichete de vacanță în limita nominală a valorii de 1.450 de lei. Balan a arătat că această măsură ar trebui să reprezinte un stimul important pentru turismul intern, din România, atâta vreme cât aceste tichete se pot utiliza exclusiv pe teritoriul național. „Chiar dacă cu o relativă întârziere, inspectoratele școlare județene au demarat procedurile specifice pentru colectarea informațiilor, în vederea distribuirii tichetelor de vacanță pentru anul 2018. Din păcate, ca orice demers de politică publică din ultimii ani, nici acesta nu a scăpat piedicilor birocratice și problemelor de aplicare unitară, la nivel național”, a spus deputatul PNL de Suceava.

El a precizat că în ultimele săptămâni, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora tichetele de vacanță sunt distribuite către dascăli sub condiționalitatea completării unor formulare tip sau cereri, prin care titularii solicită expres acordarea sau ”renunțarea” la un drept conferit de lege. Ioan Balan a mai spus că deși prevederile Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal sunt extrem de clare, aceste venituri nefiind supuse impozitului pe venit, mare parte dintre inspectoratele școlare și contabilii care întocmesc statele de plată nu cunosc dacă le supun sau nu impozitului pe venit.

„Ca deputat sucevean, care se adresează unui ministru sucevean al educației, cu speranța ca turismul din Județul Suceava să fie un beneficiar al turismului intern al românilor, vă solicit, domnule ministru, să-mi spuneți de ce este nevoie ca personalul din învățământ să completeze cereri exprese pentru acordarea tichetelor de vacanță, atâta vreme cât vorbim despre un drept conferit de lege, iar informațiile despre cadrele didactice și personalul auxiliar sunt, în totalitate, deținute de inspectorate și conducerile școlilor”, i-a solicitat Ioan Balan  ministrului educației. Deputatul liberal mai vrea să știe și ce se va întâmpla cu personalul din sistemul de învățământ care, din considerente obiective, concediu medical sau alte situații, nu și-a completat cererea pentru acordarea drepturilor de vacanță, respectiv dacă aceștia își vor fiere acest drept. Nu în ultimul rând, el i-a mai solicitat lui Valentin Popa să precizeze când intenționează să emită o circulară care să conțină clarificări privind regimul fiscal al drepturilor de vacanță, care nu se supun impozitului pe venit, precum și altor contribuții sociale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava