Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe baza acordului departamentului de cercetare şi dezvoltare, laboratoarele grupului FamiCord au pregătit celule stem mezenchimale din cordonul ombilical. Celulele stem mezenchimale sunt diferite de celulele stem hematopoietice, care se recoltează tot din cordon, dar din sângele de cordon ombilical.  Apoi, pentru prima data în Europa Centrala şi de Est, aceste celule au fost utilizate în tratament.

Celulele stem mezenchimale au fost transplantate unui număr de patru pacienţi (trei copii şi un adult) în clinicile de transplant din Varşovia şiKatowice(Polonia). Viaţa pacienţilor a fost ameninţată din cauza bolii grefă vs gazdă (GvHD), care este o complicaţie frecventă după transplantul de măduvă osoasă. Datorită acestui nou tratament folosind celule stem mezenchimale viaţa pacienţilor a fost salvată sau prelungită.

A fost ultima şansă de tratament pentru acei pacienţi – spune domnul Doctor Transplantolog Dariusz Boruczkowski – înainte aceştia au fost trataţi cu medicamente utilizate în mod obişnuit în această situaţie, dar fără niciun succes. De aceea, după obţinerea aprobării comitetului de bioetică, celulele stem au fost pregătite în laborator şi apoi utilizate clinic.

Celulele stem mezenchimale sunt celule nediferenţiate care sunt capabile să se auto-reînnoiască şi să prolifereze. Ele pot fi izolate din cordonul ombilical (aşa-numita Gelatina Wharton). Atât celulele stem mezenchimale cât şi cele hematopoietice au o trăsătura comună – ele pot fi colectate şi stocate numai o dată în viaţă – la naştere. Recoltarea celule stem este o procedură simplă şi sigură care poate salva viaţa în viitor.

Celulele stem au fost pregătite de către oamenii de ştiinţă ai grupului FamiCord care lucrează în laboratoare situate în România, Ungaria, Spania, şi Polonia. Acesta a fost primul caz de utilizare terapeutică a celulelor stem mezenchimale în Polonia şi în Europa Centrală.

BIOGENIS este prima bancă românească ce a facut posibilă în România recoltarea şi stocarea de porţiune de cordon cu izolare de celule stem mezenchimale. În acest moment banca poate stoca porţiune de cordon, Gelatina Wharton individualizată şi poate izola celule stem mezenchimale.  Recoltarea de cordon ombilical se poate face prin pachetele Bebe Plus şi Bebe Premium de la Biogenis.

Am intrat în România în anul 2007 şi am adus cu noi toată experienţa grupului prezent acum în 14 ţări. Am venit încă de la început cu tehnologia de stocare concentrat de celule stem şi stocarea în două recipiente. Am continuat cu izolarea celulelor stem mezenchimale-o premieră în România- şi am ajuns în acest moment să vorbim despre 10 transplanturi reuşite la nivel de grup, iar astăzi de prima utilizare de celule stem mezenchimale din Europa Centrala şi de Est. Continuăm să oferim clienţilor noştri, viitorilor părinţi, servicii de calitate europeană, într-un grup internaţional cu experienţă de 10 ani în acest domeniu. Suntem în pregătiri şi pentru primul transplant din România cu celule stem din sangele cordonului ombilical, existând o compatibilitate între pacient şi fratele acestuia de 90%. Speram să putem realiza acest transplant cât mai repede, în România, realizând astfel o premieră pentru o bancă românească de celule stem”,  Cristian Lacraru-director de marketing şi comunicare BIOGENIS, banca de celule stem.

Detalii despre pregătirile primului transplant cu celule stem recoltate la naştere pot fi găsite la

http://www.biogenis.ro/stiri/romania-se-pregateste-realizarea-primului-transplant-cu-celule-stem-din-cordonul-ombilical/

–––––––––––––––––

Despre BIOGENIS

BIOGENIS existentă în România din 2007, este parte a FamiCord, grup european de bănci de celule stem. Grupul FamiCord este prezent în 14 ţări şi lucrează în 7 laboratoare de prelucrare a sângelui. Peste 120.000 de părinţi au apelat la serviciile grupului.

BIOGENIS este membru fondator ARBACS (Asociaţia Băncilor Acreditate de Celule Stem)

BIOGENIS este membru Cord Blood Europe

BIOGENIS oferă recoltare şi stocare gratuită prin programul O NOUĂ ŞANSĂ.

BIOGENIS este în momentul de faţă singura bancă românească ce poate stoca atât sânge integral cât şi concentrat de celule stem!

BIOGENIS pune la dispoziţia clienţilor programul de bonusare 1,2,3, 200 prin intermediul căruia actualii şi viitorii clienţi au posibilitatea de a stoca gratuit proba de celule stem.

BIOGENIS este prima bancă românească ce izolează şi stochează în România celule stem mezenchimale din cordonul ombilical!

BIOGENIS este prima bancă românească ce oferă posibilitatea unei asigurări integrale a costurilor aferente unui transplant de celule stem, cu acoperire de 200.000 de euro!

Contact BIOGENIS, banca de celule stem

www.biogenis.ro, office@biogenis.ro, Call center: 021.528.0202

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava