Concert pascal
MOPAN Suceava

La începutul săptămâni trecute, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava a fost semnat contractul de lucrări, inclusiv servicii de proiectare ce implică proiectul tehnic cu detaliile de execuție şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru execuția lucrărilor ce implică eficientizarea și modernizarea pavilionului comandament al I.J.J. Suceava.  De la preluarea imobilului în anul 2003 şi până în prezent, construcția nu a fost supusă nici unei reparaţii de anvergură care să îmbunătățească parametrii funcționali și de calitate ai construcției.

În urma procedurii de achiziție desfășurată la nivel de procedură simplificată, lucrările au fost câștigate și atribuite unei asocieri de trei firme, una din Suceava, alta din Cluj, iar alta din Botoșani. Având în vedere construcția actuală proiectată la nivelul normelor din anii 1980, pentru satisfacerea cerinţelor esenţiale de calitate la standardele actuale, sunt deficitari parametrii cerințelor de igienă, sănătate şi mediu înconjurător, siguranţă şi accesibilitate în exploatare, protecţie împotriva zgomotului, economie de energie şi izolare termică, utilizare sustenabilă a resurselor naturale. Lucrările au ca scop reducerea cu peste 30% a consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon. Se propune îmbunătăţirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienţei energetice şi a tranziţiei către clădiri verzi şi inteligente, conferind respectul cuvenit pentru estetică şi calitatea arhitecturală a acestuia, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanţelor fondului construit şi asigurarea capacităţii tehnice pentru implementarea investiţiilor.

Investiția va avea ca impact și crearea cadrului  necesar asigurării serviciilor publice oferite cetățenilor în cele mai bune condiții. Investiția beneficiază de finanțare alocată prin Apelul de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale. Proiectul are o valoare de aproximativ 5,35 milioane lei fără TVA și o durată de 16 luni (4 luni proiectare și avizare și 12 luni execuție lucrări).

Lucrarea trebuie finalizată până în august 2025.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava