În perioada 12 ianuarie-27 martie, 24 de şcoli din mediul rural sucevean au fost evaluate de experţii Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţămîntul Preuniversitar-ARACIP. Şeful Inspectoratului Şcolar, profesorul Gheorghe Lazăr, a informat că, potrivit primelor rezultate, pentru majoritatea unităţilor evaluate s-au propus calificative care confirmă îndeplinirea sau depăşirea standardelor naţionale. Asta le va permite să obţină un atestat valabil 5 ani, mai exact pînă-n 2020, privind nivelul calităţii educaţiei. Profesorul Lazăr a precizat în unele şcoli au fost semnalate aspecte neconforme, iar unităţile respective au posibilitatea să-şi îmbunătăţească activitatea pînă la 31 august 2015. Ele ar urma să fi reevaluate în anul şcolar viitor. Aspectele negative depistate de experţii ARACIP vizează lipsa autorizaţiei sanitare de funcţionare, dotarea materială insuficientă, precum şi lipsa cabinetului medical şi a cabinetului de consiliere psihopedagogică ori insuficienta activitate ştiinţifică a cadrelor didactice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
  • dosia

    Liceu din oraș unde nu se fac orele la programul de după amiază.Ultimele ore de la 18-19-20 SUNT DOAR în orar în fapt elevii sunt trimiși acasă de domnii profesori care au treabă și nu vin la ore.Cine răspunde…de această situație??

  • vicu

    Sa mearga ARACIP in scoli,sa vada incadrarile cum se fac,cum se repartizeaza orele si orele suplimentare dupa ce criterii de preferinta ,sa se evalueze conditiile de lucru a elevilor , ,cat si ce a facut un manager de cand e in functie ,investitii din fonduri proprii,nu numai ce li se prezinta.

Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava