Concert pascal
MOPAN Suceava

Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului – ACTEDO, organizație de drepturile omului din România este solidară cu Ucraina și poporul ucrainean și furnizează asistență juridică pro bono persoanelor afectate de războiul declanșat de Rusia, alăturându-se campaniei „Avocați pentru refugiați” a Uniunii Naționale a Barourilor din România.

ACTEDO, prin intermediul avocaților colaboratori, membri ai Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului, oferă asistență juridică prin e-mail, telefonic sau fizic pentru persoanele refugiate din Ucraina pentru probleme precum obținerea statutului de refugiat sau pentru soluționarea diverselor probleme juridice de natură civilă sau administrativă, pe care persoanele respective le vor întâmpina pe perioada șederii lor în România. Uniunea Națională a Barourilor din România a publicat un ghid bilingv  româno-ucrainean, a creat un telefon verde dedicat exclusiv cetățenilor ucraineni (+40374.025.000) și o listă a avocaților care pot oferi asistență juridică refugiaților. Informații actualizate găsiți aici: www.actedo.org/solidaritate-cu-ucraina.

ACTEDO este, de asemenea, membră în Alianța Europeană Pro Bono, rețea de centre de asistență juridică pro bono din Europa, inclusiv din Ucraina, și se coordonează cu parteneri din alte țări la nivel european. Persoanele fizice care au nevoie de asistență juridică pro bono pe teritoriul României pot lua legătura cu ACTEDO scriind la info@actedo.org sau accesând adresa www.actedo.org/solicita-asistenta-juridica-pro-  bono.

La nivel european, organizațiile care sprijină refugiați din Ucraina pot solicita asistență juridică pro bono în rusă la această adresă: www.pilnet.org/eurasia_intakeform, iar în engleză la www.pilnet.org/screening-pro-bono-request-form.

Nu în ultimul rând, avocații care doresc să se alăture acestei inițiative și să sprijine persoanele care sunt afectate de războiul din Ucraina sunt invitați să scrie la adresa info@actedo.org sau să contacteze Uniunea Națională a Barourilor din România la adresa unbr@unbr.ro.

***

Despre ACTEDO și Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului

Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului – ACTEDO (www.actedo.org) este o organizație non-guvernamentală înregistrată în România, înființată în 2013, cu sediul în Cluj-Napoca. Misiunea ACTEDO este de a promova justiția socială, drepturile fundamentale și egalitatea de gen și de a acționa împotriva încălcărilor drepturilor omului.

Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului, proiect demarat de ACTEDO în 2014, este cel mai mare centru de asistență juridică pro bono din România, specializat pe drepturile omului. Până în prezent, peste 260 de persoane din grupuri vulnerabile au găsit aici sprijinul de care aveau nevoie pentru a-și apăra drepturile, în probleme precum: discriminare, drepturi parentale, drepturi ale persoanelor cu dizabilități, violență domestică, hărțuire sexuală ș.a.

***

Asistența juridică se desfășoară în cadrul proiectului „INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului”, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava