Trasee Eminesciene

Agricover Holding, principalul jucător din agribusiness-ul românesc, a făcut primul pas pe Bursa de Valori București (BVB), unde a listat o emisiune de obligațiuni în valoare de 40 milioane de euro și cu maturitate de cinci ani, aceasta fiind cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative a unei companii antreprenoriale românești la BVB.

 • Radu Hanga, Președinte Bursa de Valori București:
  • „Suntem încântați de succesul emisiunii de obligațiuni derulată de Agricover Holding atât pentru că vorbim despre cea mai mare emisiune de obligațiuni derulată de o companie antreprenorială la BVB, dar mai ales deoarece banii atrași de la investitori vor fi direcționați către susținerea dezvoltării agriculturii românești. Pandemia ne-a arătat că în perioade tensionate și pline de incertitudini, trebuie să ne bazăm în primul rând pe forțele proprii, astfel că este normal ca și piața de capital să susțină companiile românești.”
 • Ioana Tănase, Director Investment Banking, BCR:
  • „De-a lungul timpului, BCR a susținut prin finanțare dezvoltarea grupului și este firesc să fim alături de ei și cu ocazia primului pas pe care l-au făcut pe piața de capital. Avem astăzi dovada clară că o companie solidă va atrage mereu interesul investitorilor. Suntem mândri că acest model a fost oferit de Agricover, alături de care avem o lungă istorie de parteneriat în business. Nu în ultimul rând, România are nevoie să avanseze rapid în direcția unei dezvoltări sustenabile, iar BCR este pregătită să își susțină clienții inclusiv în aceste inițiative.”
 • Irina Neacșu, Director Executiv Corporate Finance, BRD Groupe Societe Generale:
  • „Agricover este fără îndoială unul dintre cele mai reprezentative grupuri de afaceri antreprenoriale din România, care crește profitabil într-un ritm alert și care deține poziții proeminente pe toate segmentele sale de afaceri. Atractivitatea domeniului agricol și a emitentului a fost confirmată de investitorii instituționali și din categoria private banking care au suprasubscris oferta de obligațiuni, aceștia devenind astfel noii parteneri ai creșterii viitoare a Grupului Agricover. Inclusiv din perspectiva experienței noastre ca intermediar al ofertei, avem convingerea că emisiunea de obligațiuni reprezintă doar un prim pas al Grupului Agricover pe bursa de la București.”
 • Ștefan Bucătaru, Membru în Consilul de Administrație al Agricover Holding:
  • „Ne bucură mult oportunitatea de a crea o punte de legătură între cât mai mulți și mai diferiți investitori de pe piața de capital și agricultura românească. Grupul Agricover, prin intermediul entităților Agricover Credit IFN, Agricover SA și Agricover Technology SRL, ridică la rang de strategie de business facilitarea accesului fermierilor români, atât la cele mai performante tehnologii agricole, cât și la soluții de finanțare adaptate specificului sectorului agricol, astfel încât un număr cât mai mare de fermierii români să-și poată dezvolta optim afaceri de succes. Dorim, astfel, să oferim investitorilor din România oportunitatea de a ni se alătura acestui demers, pentru ca împreună să contribuim în mod efectiv la modernizarea fermelor românești pe baze profesioniste, competitive și sustenabile.”
 • Adrian Tănase, Director General, Bursa de Valori București:
  • „Rundele de finanțare derulate cu succes la BVB demonstrează că pe bursă există mai mulți finanțatori, persoane fizice și investitori instituționali. Aceste resurse pot proveni din depozitele populației, din activele fondurilor de pensii și ale celor mutuale. În ultimii ani am văzut companii din diverse sectoare venind la bursă, agricultură, energie, medical, HoReCa, IT, financiar bancar și nebancar. Totodată, în acest an vom vedea noi companii la Bursa de Valori București, din diverse ramuri ale economiei, doar din informațiile publice fiind peste 20 de companii în diverse faze de pregătire.”

Obligațiunile emise de Agricover Holding SA în cuantum de 40 milioane euro sunt negarantate, valoarea nominală a unei obligațiuni fiind de 50.000 de euro, cu o rată a cuponului de 3,5%. Emisiunea s-a desfășurat printr-un plasament privat la BVB încheiat în ianuarie 2021, care a fost suprasubscris și s-a bucurat de o audiență diversificată, atât în rândul investitorilor instituționali (fonduri deschise de investiții, bănci comerciale, instituții financiare internaționale), precum și în rândul investitorilor din categoria „private banking”.

Capitalul atras prin emisiunea de obligațiuni este destinat finanțării operațiunilor de creditare ale Agricover Credit IFN SA, subsidiară a Agricover Holding SA, specializată exclusiv în finanțarea fermierilor din România. Inclusiv prin fondurile atrase prin emisiunea de obligațiuni, instituția financiară nebancară își propune să mențină ritmul alert de creditare al fermierilor români și să contribuie pe mai departe la creșterea susținută, pe baze sustenabile, a performanței agriculturii locale.

Mai multe informații sunt disponibile în Prospectul întocmit în vederea admiterii la tranzacționare și publicat pe site-ul Agricover.ro sau pe site-ul BVB.

Vă invităm să urmăriți, în data de 31 martie 2021, ora 10.00, pe canalele de comunicare ale Agricover și BVB evenimentul de lansare organizat la sediul BVB. Agenda este disponibilă aici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava