Preşedintele PMP Suceava şi candidatul de pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaţilor, Marian Andronache a declarat că şcolile ar trebui să fie redeschise în condiţii de siguranţă. Marian Andronache a spus că unul din doi elevi din România face ore pe telefon, iar aproape 30% dintre elevi și 43% dintre profesorii României nu au toate resursele logistice pentru școala online. Amdronache a subliniat faptul că orele pe telefon nu înseamnă școală, dar şi că tabletele, care este o afacere pentru mulți politicieni, nu asigură învățământ de calitate. Liderul PMP Suceava a mai adăugat şi că în mediul rural, unde semnalul la telefon e slab, acolo unde nu există curent electric şi nu există școală. „Într-o familie cu mai mulți copii, e aproape imposibil să oferi acces la educație, chiar și în mediul urban. În Spania, școlile funcționează, fără probleme majore legate de răspândirea îmbolnăvirilor. În Belgia, un stat puternic afectat de Coronavirus, au fost redeschise școlile, iar concluziile experților după primele două săptămâni sunt că ”impactul redeschiderii școlilor nu a fost vizibil în cifre”.  În Franța, școlile nu au fost închise, iar autoritățile anunță chiar relaxarea restricțiile în perioada Crăciunului pentru ca cetățenii să se poată bucura de sărbători.

Nu ne putem preface că în România azi se face carte. Școala online nu este școală, cu toate eforturile profesorilor, elevilor și părinților. Școala trebuie protejată, e în centrul fiecărei comunități. Niciun elev nu trebuie lăsat în urmă, iar școala online lasă prea mulți copii în urmă, într-o Românie în care avem unul dintre cele mai mari procente ale abandonului școlar timpuriu și aproape 80.000 de copii care au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate”, a declarat Marian Andronache. El a spus că şcolile trebuie redeschise în condiții de siguranță și asigurând urgent infrastructura școlară necesară, altfel distrugem generații. „Pregătirea școlilor pentru a reprimi elevii și dascălii, asigurarea transportului în condiții de siguranță trebuie să fie prioritate la nivelul investițiilor.

Toate școlile trebuie conectate la Internet, în toate școlile trebuie să avem infrastructură școlară modernă și sigură pentru desfășurarea cursurilor. Alte state, precum Irlanda, au investit aproape 400 de milioane de euro pentru redeschiderea școlilor – pentru remodelarea sălilor de curs, pentru curățenie și igienă. Nu există cost prea mare când vorbim despre educație și despre formarea de generații. Mai ales într-o țară ca România care a lăsat învățământul pradă. Criza Coronavirus a accentuat vulnerabilități ale sistemului nostru de învățământ și avem obligația să investim mai mult și mai inteligent în viitor, în copiii României. În educație”, a precizat Marian Andronache.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava