MOPAN Suceava

Scriitoarea Angela FURTUNĂ a primit vineri, 15 noiembrie, în cadrul Festivității Premiilor pentru anul 2018 acordate de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Iași, la finalul Salonului Scriitorilor Ediția I (11-15 noiembrie 2019):

Premiul ”MIHAI URSACHI” pentru cartea ULTIMUL MIRADOR, Ed. Vinea, București, 2018 (director de editură Nicolae Tzone). Este unul din premiile pentru excelență în poezia românească ce răsplătesc activitatea scriitoarei și standardul înalt de slujire a limbii și literaturii române contemporane.

În prezența organizatorilor, a Președintelui Filialei, Cassian Maria Spiridon, a Primarului de Iași, Mihai Chirica, Premiul a fost conferit din partea UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA – FILIALA IAȘI, la secțiunea POEZIE, de către un juriu compus din Președinte, Ioan Holban, și scriitoriii Gellu Dorian și Theodor Codreanu, alături de Comitetul de Conducere al Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România.

Reamintim că scriitoarea Angela Furtună deţine câteva premii notabile ale Uniunii Scriitorilor, ca simbol al recunoașterii valorii, pentru volume publicate în ultimii ani: Volumul Pelerinul din Aqualung, Ed. Vinea şi Ed. Integral, 2008, Coperta şi grafica Păuna Dumitreescu, a primit Premiul “Mihai Ursachi” al Uniunii Scriitorilor pentru anul 2009; Volumul Monica Lovinescu. Est-etica. Geneze. Ed. Vinea, sub egida Bibliotecii Bucovinei, 2012, cu fotografii de Dinu Lazăr şi două ilustraţii de Devis Grebu, a primit Premiul Convorbiri Literare pentru Eseu 2013 (premiu de excelență, care se acordă o singură dată în viață); Volumul Post-hipnotice, Editura Timpul, 2013, Coperta şi grafica Devis Grebu, a primit Premiul “Cezar Ivănescu” al Uniunii Scriitorilor pentru anul 2014; volumele „Elegiile de la Stalingrad” și „Pursânge astral”, scoase în 2017 tot la Editura Vinea din București, au adus autoarei Premiul pentru excelența scriiturii și a activității culturale pe anul 2017 din partea Uniunii Scriitorilor.

Invitată oficial la Festivalul Internațional POEZIA LA IAȘI (FIPI), ediția a VI-a (12-19 mai), scriitoarea suceveană Angela FURTUNĂ a primit și distincția de POET AL CAPITALEI ISTORICE A ROMÂNIEI din partea PRIMĂRIEI IAȘI, oferită de primar Mihai Chirica. La alte ediții anterioare ale FIPI, scriitoarea suceveană a mai fost recompensată pentru activitatea sa prin titlul de POETĂ A IAȘULUI, la ediția din 2014 a FIPI, sau de CAVALER AL POEZIEI CAPITALEI MARII UNIRI (1918-2018), la ediția din 2018 a Festivalului Internațional POEZIA LA IAȘI.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava