Concert pascal
MOPAN Suceava

La data de 24 februarie în jurul orei 06.00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au oprit în zona Săcuța Vale autoutilitara condusă de un bărbat de 51 ani din  Boroaia, care transporta bușteni gater rășinoase.  Fiindu-i solicitate documentele prevăzute de lege pentru control, șoferul a prezentat documentele autoutilitarei și asigurarea RCA, iar pentru materialul lemnos transportat, acesta a declarat faptul că nu deține niciun aviz valabil. Procedând la interogarea aplicație SUMAL control, am stabilit faptul că pentru autoutilitară nu a fost emis niciun aviz valabil. S-a procedat la conducerea autoutilitarei la sediul OS Dolhasca, punctul Fălticeni, unde a fost reținută și dată în custodie agentului de pază, în vederea luării măsurilor legale. Astfel, la data de 26.02.2024, s-a procedat la inventarierea materialului lemnos transportat cu autoutilitara imobilizată rezultând cantitatea de 22,78 mc bușteni gater brad.

Față de cele de mai sus în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală,  polițiștii s-au sesizat din oficiu, cu privire la infracțiunea de ”transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documente specifice de transport” faptă prev. de art. 68 alin. 21 din Legea 46/2008 a Codului Silvic, ce urmează a fi soluționat procedural de către agenții Postului de Poliție Boroaia.

Volumul de material lemnos de 22,78 mc bușteni gater brad, cu o valoare de 10.843 lei,  a fost predat și indisponibilizat  în depozitul  administrat de către  Ocolului Silvic Râșca. Ansamblul rutier în valoare de 20.000 euro a fost indisponibilizat  și sigilat în curtea aflată în utilizarea IPJ Suceava, cu sediul în comuna  Stroiești.

Ansamblu rutier de 20.000 de euro și bușteni tăiați ilegal în valoare de 10.843 de lei, confiscate de la un bărbat din Boroaia, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava