Concert pascal
MOPAN Suceava

Ansamblul Profesionist Banatul este prezent la cea mai mare expoziție culturală din lume – Expo Dubai! Expo Dubai a reluat seria  evenimentelor de anvergură în 2022 (reeditarea ediției din 2020, anulată din cauza pandemiei) prin cea mai extinsă  reuniune culturală din lume.  Expoziția mondială din Dubai atrage, o dată la cinci ani, timp de șase luni,  milioane  de vizitatori  de pe întreg mapamondul,  fiind unul dintre cele ample  și longevive evenimente din lume.

România este  reprezentată anul acesta  și de Ansamblul Profesionist Banatul, Mădălin Luca, Matrix Dance, Școala de Artă din Timișoara și muzicianul Zoli Toth, cu un concept deosebit în care tradițiile românești sunt reinterpretate și relansate într-o manieră modernă.

Mădălin Luca  a conceput un concert de nai și muzică electronică, FolklorTRONIK, cuprinzând piese din folclorul românesc reinterpretate în stil electro-etno-jazz. Alături de Mădălin, în proiect performează și o parte din membrii Ansamblului Profesionist Banatul din Timișoara – România, împreună cu maestrul coregraf Nicolae Stănescu.

Participanții din cadrul DubaiExpo sunt invitați să își picteze propriile suveniruri  bănățene, sub îndrumarea Luciei Stoica, artist plastic profesor-expert Școala de Arte Timișoara.

În cadrul proiectului, Matrix Dance  participă cu un program artistic bine conturat, duo, trio și grup. În plus, programul conține și două coregrafii inedite care se vor desfășura cu acompaniamentul artistului Zoli Toth. .

Zoli Toth, artist conceptual, a creat pentru acest eveniment un spectacol unic cu tobe și sintetizatoare electronice care sunt acompaniate de un cvartet de coarde. Întreg conceptul muzical pornește de la teme tradiționale românești și  acorduri clasice, care fuzionează armonios, oferind o experiență unică.

Participarea Banatului, în aceste zile, la Expo Dubai  este realizată prin susținerea financiară a Consiliului Județean Timiș.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava