Concert pascal
MOPAN Suceava

Inspectorul şef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel, a prezentat, astăzi, raportul pe anul trecut al instituţiei pe care îl conduce. Mihai Găspărel a precizat că în 2017, inspectorii Gărzii Forestiere au efectuat în judeţul Suceava un număr de 1.341 de controale regim silvic şi materiale lemnoase, respectiv inspecţii de fond şi parţiale în fond forestier şi în vegetaţia de pe terenuri din afara fondului forestier, controale la exploatare în partizi autorizate, controale de circulaţie materiale lemnoase pe drumuri publice şi forestiere, controale la instalaţii de debitat materiale lemnoase, depozite de materiale lemnoase, verificări erori Wood Tracking, verificări condiţii atestare pentru lucrări de exploatare forestieră.
Mihai Găşpărel a arătat că pe parcursul anului trecut, volumul arborilor tăiaţi fără drept care a fost constatat în urma inspecţiilor de fond sau parţiale a fost de 1.438 mc, în scădere faţă de 2016. De asemenea, în 30 de cazuri de infracţiuni silvice au fost sesizat parchetele competente, pentru prejudicii de 1.062 mc de lemnm cu o valoare de 275.354 lei.
El a mai adăugat că instituția pe care o conduce a mai aplicat 31 de sanctiuni contravenţionale pentru neasigurarea serviciilor silvice de către proprietari, însumând 27.500 lei;

Tot în 2017, inspectorii Gărzii Forestiere au mai efectuat 93 de controale de circulatie pentru material lemnos, în urma cărora au fost date 33 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de 104.000 lei);
”Pe parcursul anului trecut au fost efectuate și 630 controale la instalatii de debitat, inclusiv verificari erori cod WoodTracking şi verificări condiţii atestare pentru lucrări de exploatare forestieră, fiind aplicate 296 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 1.008.500 lei. Inspectorii Gărzii Forestiere Suceava au mai confiscat, fizic, o cantitate de 3.155 mc de materiale lemnoase, din care 2.518 mc de lemn rotund, 552 mc de cherestea și 85 mc de lemn de foc. Valoric s-au confiscat 3.489 mc de materiale lemnoase care nu s-au regăsit, după cum urmeză: 1825 mc lemn rotund, 876 mc cherestea, 788 mc lemn de foc”, a mai explicat Mihai Găspărel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava