Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat de presă: Dragi prieteni, vă scriu de pe meleaguri bistrițene, cu speranța în suflet că pentru cât mai mulți dintre noi viața este pe primul plan și că fiecare ne dorim să ne putem vedea cât mai multe zile părinții, copii, rudele, prietenii și cunoscuții alături de noi și nu în spitale, în cărucioare cu rotile sau chiar în locuri unde nu-i mai putem vedea și de unde nu-i mai putem aduce înapoi niciodată.

Vă scriu și pentru ca am avut un trecut comun care a mers chiar pana la stăpânirea lui Petru Rareș a cetății Bistriței și împrejurimilor și mai mult decât atât ne-am unit prin Marea Unire de la 1918, dar mai ales, vă scriu pentru că-mi doresc să avem împreună un viitor. Sper să fiu și în asentimentul clujenilor, bihorenilor, maramureșenilor și sătmărenilor cu acest mesaj și al tuturor oamenilor de bine.

Din aceste motive și nu numai, vă rog din suflet ca atunci când intrați în județul Bistrița-Năsăud și treceți prin Poarta Transilvaniei spre țări străine în care vă căutați rostul sau la dulcea și nerăbdătoarea revenire acasă, să aveți mintea limpede, să conduceți cu prudență (DEX: atenție, circumspecție, grijă, precauție, prevedere, băgare de seamă, luare-aminte, (pop.) fereală, pază, priveghere) mașinile voastre frumoase, mari și puternice.

Noi, bistrițenii, știm ca sunteți pe drum de ore bune și că sunteți nerăbdători să ajungeți odată la ieșirea din țară spre autostrăzile mai sigure sau acasă la cei dragi. Știm și de aceea, când vedem mașini cu numere de SV, NT, BT sau IS, vă lăsăm să treceți, chiar ne dam deoparte. Poate nu întotdeauna așa iute cum vă doriți pentru că noi suntem mai domoli de felul nostru ori poate avem și noi alte gânduri și nu va observam la timp. Da’ de lăsat să treceți vă lăsăm, de cum vă vedem!

Dacă stați un pic și calculați veți vedea că dacă mergeți cu o medie de 90 km/h (70-80 prin localități și 100-110 pe dinafară) străbateți județul în vreo oră și 15 minute iar dacă mergeți cu o medie de 70 km/h (aproape legal), vă  ia maxim vreo 10-15 minute în plus. Zău de merită să vă lăsați banii pe aceste meleaguri, pe amenzile poliției sau să rămânem împreună împrăștiați pe șosele ori cu mașinile stricate, doar pentru cele câteva minute în plus (nici cât schimbi o roată).

Ba ne-am bucura și mai tare dacă ați zăbovi prin Bistrița la o cafea sau un ceai revigorant că sunt suficiente locurile în care vă puteți limpezii mintea și dezmorții trupul. Ori, de sunteți mai osteniți de atâta drum, chiar puteți trage pe dreapta să vă ospătați și să înnoptați la noi. Avem chiar și restaurante și hoteluri pe traseul vostru.

Nu știu alții cum sunt, dar eu, când mă gândesc că am fost la câteva minute de locurile în care s-au petrecut două din multele tragedii unde co-județeni de-ai dumneavoastră au fost implicați, nu prea-mi mai vine să mă urc în mașină să merg până la Cluj sau la Suceava și parcă mi se strânge inima de frică!

Am speranța că mesajul meu va fi bine primit spre învățătură și luare aminte și sunt convins că atunci când ne vom vedea sau vom trece unii pe lângă alții, nu veți fi “aprigi la mânie” ci îmi veți mulțumi pentru gândurile bune.
Ioan Peteleu – Consilier local PNL

Apel către compatrioții moldoveni (suceveni, nemțeni, ieșeni și botoșăneni)!, 8.2 out of 10 based on 27 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (27 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava