Concert pascal
MOPAN Suceava

Aragazurile cu inducție sunt cel mai nou și mai eficient tip, dar sunt oare potrivite pentru dumneavoastră? Dacă vă gândiți să treceți la un aragaz cu inducție, va trebui să vă adaptați unele dintre obiceiurile dvs. de gătit.

Deși puteți trece de la un aragaz electric la un aragaz pe gaz – și înapoi – doar cu ajustări minore, un aragaz cu inducție va schimba ceea ce gătiți și modul în care gătiți. Iată de ce.

Cum funcționează aragazurile cu inducție?

Un aragaz cu inducție încălzește o oală sau o tigaie prin inducție electrică, mai degrabă decât prin metode tradiționale, cum ar fi căldura radiantă (ca un aragaz electrică) sau flacăra de gaz. Gătitul prin radiație implică transferul de căldură, în valuri, de la elementele de încălzire de sub suprafața ceramică netedă a aragazurii la oala sau tigaia dumneavoastră. Căldura este generată de electricitate.

Aragazurile pe gaz sunt de la sine înțelese – se încălzesc termic, folosind o flacără de gaz.  Gătitul prin inducție este un proces mai complicat, care implică crearea unui câmp magnetic. Sub sticla unor aragazuri cu inducție se află o bobină de sârmă de cupru. Atunci când un vas care poate conduce electricitatea este așezat pe suprafața de gătit, un curent electric alternativ trece prin el.

Câmpul magnetic rezultat creează un curent electric în baza oalei, ceea ce generează căldură. Ceea ce înseamnă că oala însăși devine sursa de căldură, motiv pentru care gătitul prin inducție este atât de eficient.

Avantajele unui aragaz cu inducție

Există câteva motive pentru a investi într-un aragaz cu inducție. Iată care sunt cele mai importante.

  • Viteză

Aragazurile cu inducție gătesc rapid, deoarece toată energia generată merge direct în tigaie, care se va încălzi rapid. Testele arată că un aragaz cu inducție poate aduce o oală cu apă la fierbere de aproximativ două ori mai repede decât un aragaz pe gaz. Inducția durează doar 4 minute, în timp ce un aragaz electric durează 7 minute, iar un aragaz pe gaz va dura 8 minute.

Dacă comparați acest timp cu timpul necesar pentru a fierbe un ceainic plin (aproximativ 2-3 minute), puteți înțelege de ce un aragaz cu inducție este considerat atât de eficient.

  • Control

Veți constata că puterea de încălzire poate fi reglată mult mai precis decât pe un arzător pe gaz. Deoarece sunt în general mai scumpe decât un aragaz ieftin tradițional – și mai noi – aragazurile cu inducție sunt susceptibile de a avea și alte funcții high-end, inclusiv un număr mai mare de niveluri de putere, funcții de memorie și temporizator.

O tigaie de pe un aragaz cu inducție își va menține căldura, în loc să se încingă din ce în ce mai tare, cu cât este lăsată mai mult timp, ceea ce înseamnă că puteți judeca mai ușor timpul de gătire a alimentelor – asta după ce v-ați obișnuit cu ea

  • Eficiența energetică

Economisirea energiei înseamnă să economisiți bani și să faceți cea mai ecologică alegere. Cu un aragaz pe gaz sau electric, plătiți și pentru a încălzi aerul din jurul cratiței. Un aragaz cu inducție încălzește doar tigaia în sine.

  • Confort

Un aragaz cu inducție nu va difuza căldura în aerul din jurul tigăii, ceea ce îl face cea mai bună opțiune de gătit pe plită pentru a vă menține bucătăria răcoroasă. Aragazurile cu inducție își arată utilitatea atunci când veți sta ore întregi în bucătărie, gătind o mâncare complicată, sau în zilele toride de vară.

  • Siguranță

Un aragaz cu inducție reduce la minimum riscul de arsuri și de incendiu. Singurul moment în care există pericolul unei arsuri de la un aragaz cu inducție este atunci când tocmai ați scos tigaia. Acest lucru se datorează faptului că suprafața fierbinte a bazei tigăii a fost în contact cu plita de sticlă – nu pentru că aragazul în sine produce căldură.

Nu numai că un aragaz cu inducție vă va proteja degetele, dar nu veți mai da foc niciodată mănușilor de cuptor atunci când le aruncați întâmplător deasupra aragazului după ce serviți mâncarea. Puteți testa acest lucru plasând un cub de gheață pe inelul de inducție, lângă o cratiță cu apă clocotită. Acesta se va topi – în cele din urmă – doar din cauza proximității față de cratiță.

Ar trebui să cumpăr un aragaz cu inducție?, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava