Concert pascal
MOPAN Suceava

Asociația Rădăuțiul Civic lansează o nouă inițiativă menită să atragă atenția consumatorilor asupra cheltuielilor suplimentare care apar în așteptarea apei calde. Mai exact, este vorba de un instrument de evaluare detaliată a costurilor asociate așteptării apei calde în locuințele branșate la sistemul centralizat de încălzire a apei din Rădăuți. Prin intermediul unui calculator online, asociația își propune să ofere o perspectivă precisă asupra sumelor cheltuite în această așteptare, subliniind impactul financiar al problemei. Acest demers se încadrează în acțiunile asociației de a informa comunitatea asupra aspectelor financiare care afectează viața cotidiană.

„Prin intermediul acestui instrument ne dorim să oferim cetățenilor o metodă simplă pentru a înțelege mai bine cheltuielile care apar în furnizarea unor servicii publice. Testele realizate de noi indică faptul că aceste intervale de timp au un efect semnificativ asupra costului lunar pentru apa caldă. Astfel, fiecare moment de așteptare contribuie la o cheltuială considerabilă pe termen lung și considerăm că este nevoie de o discuție deschisă despre calitatea serviciilor. Serviciile comunitare de utilități publice au anumite standarde la care trebuie să fie prestate, fiind supervizate de ANRSC, o instituție care face parte din administrația centrală.” menționează președintele asociației, Luca Ciubotaru.

Vă invităm să participați la acest experiment simplu, care oferă o viziune clară asupra costurilor implicate. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de un vas gradat, un cronometru, răbdare și calculatorul online care poate fi accesat aici. În ceea ce privește pașii pe care ar trebui să îi urmați, aceștia vizează măsurarea debitului de apă caldă, calcularea timpului de așteptare și estimarea costurilor asociate pierderii de apă. Aceștia sunt trei la număr: Pasul 1 – Măsurarea Debitului, Pasul 2 – Măsurarea Timpului până la Încălzirea Apei, iar Pasul 3 – Estimarea Costurilor pentru Apa Pierdută (vezi infografic).

Asociația Rădăuțiul Civic încurajează comunitatea să profite de această oportunitate de autoinformare. Pentru mai multe detalii și pentru utilizarea calculatorului online vă invităm să accesați https://www.radautiulcivic.ro/cati-bani-pierzi-pana-vine-apa-calda/ .

 Despre Asociația Rădăuțiul Civic

Asociația Rădăuțiul Civic activează începând cu anul 2017 în comunitatea locală, inițial ca grup de inițiativă, apoi ca asociație (ONG), având ca misiune promovarea educației civice în rândul cetățenilor și dezvoltarea societății civile. Viziunea Asociației este cea a unui Rădăuți dezvoltat, cu o societate civilă puternică, cu cetățeni responsabili, educați, informați și activi care promovează binele comunității.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava