Sala de Sport a Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din Suceava a răsunat, la finele săptămânii trecute, de chiotele micilor școlari care s-au întrecut la concursul „Spiridușii Atletismului”. Peste 450 de copii au fost prezenți la competiția care face parte dintr-un program finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și Federația Română de Atletism, la inițiativa președintelui Florin Florea.
Competiția a fost onorată cu prezența de către fosta campioană olimpică de la Seul, Paula Ivan, de directorul de Marketing al FRA, Laura Pazari, precum și de directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Suceava, Petru Enache. Invitatul special al organizatorilor a fost edilul Ion Lungu.
Concursul a beneficiat de participarea elevilor Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” și a avut în program două probe, alergarea de viteză pe distanța de 30 metri și săritura în lungime de pe loc. Toți copiii au primit premii, ciocolată și o diplomă de participare, iar celor clasați pe primele locuri li s-au oferit medalii, cupe, tricouri și echipament din partea Federației Române de Atletism.

Rezultate înregistrate la concursul ”Spiridușii Atletismului”:
Categoria 2013 – fete:
– alergarea de viteză 30m: locul I – Acatrinei Eliza, locul II – Bacrău Karina, locul III – Nichifor Ilinca;
– săritura în lungime de pe loc: locul I – Berari Daria, locul II – Grigoraș Daria, locul III – Pelin Rafaela.
Categoria 2013 – băieți :
– alergarea de viteză 30 metri: locul I – Mirăuț Rareș, locul II – Semeniuc Luca, locul III – Cuceac Matei;
– săritura în lungime de pe loc: locul I – Mirăuț Rareș, locul II – Axente Tudor, locul III – Păsăilă Andrei.
Categoria 2012 – fete:
– alergarea de viteză 30 metri: locul I – Cârlioru Sofia, locul II – Turculeț Dalia, locul III – Crăciun Maya;
– săritura în lungime de pe loc: locul I- Donmez Eda, locul II – Chihaia Gabriela, locul III – Irimiciuc Ingrid.
Categoria 2012 – băieți:
– alergarea de viteză 30 metri: locul I – Irimia Matias, locul II – Dumistrăcel David, locul III – Mogopeț Eduard;
– săritura în lungime de pe loc: locul I – Buzuleac Vezeteu Darius, locul II – Brezan Fabian, locul III – Matei Ștefan.
Categoria 2011 – fete:
– alergarea de viteză 30 metri: locul I – Manolache Sofia, locul II – Buga Ioana, locul III – Seciu Antonia;
– săritura în lungime de pe loc: locul I – Cojocaru Valentina, locul II – Codreanu Andreea, locul III – Cioltan Anisia.
Categoria 2011 – băieți:
– alergarea de viteză 30 metri: locul I – Negru David, locul II – Clim Albert, locul III – Balațchi Ștefan;
– săritura în lungime de pe loc: locul I – Balațchi Ștefan, locul II – Nistiriuc Natanael, locul III – Ioanei Iannis Andrei.

„Consider că acest concurs, <Spiridușii Atletismului>, a adus bucuria pe fețele celor mici, dar și ale părinților și bunicilor prezenți în sală. Am beneficiat de sprijinul directoarei Școlii Gimnaziale <Ion Creangă>, Luminița Martiniuc, și am avut drept colaboratori o echipă formată din Silviu Casandra, antrenor federal la FRA, Radu  Mihalescu, Cristina Casandra, antrenori la CSM Suceava, Iustin Tătărău, Liliana Petrachi și Daniel Cojocaru, antrenori la LPS Suceava, Luminița Cazan, profesor la Colegiul Tehnic <Alexandru Ioan Cuza>, Marius Cozmiuc, profesor la Colegiul Tehnic <Samuil Isopescu>, Vasile Boca, Alexandra Jijie, Cristiana Ungureanu, Daniel Ceobanu, Ionuț Beligan, profesori la Școala Gimnazială <Ion Creangă>. Sponsor principal a fost Asociația Bursa pentru Viață reprezentată de Aura Ștefănescu, iar printre studenții voluntari de la Universitatea <Ștefan cel Mare > din Suceava s-a aflat și Marius Musteață, vicecampion balcanic la aruncarea greutății și campionul României la tineret. Această inițiativă și-a îndeplinit toate obiectivele propuse de Federația Română de Atletism și Asociația Județeană de Atletism Suceava, copiii Şcolii Gimnaziale <Ion Creangă> participând cu bucurie și cu multă energie, ei fiind coordonați de doamnele învățătoare (Violeta Faliboga, Valentina Honceriu, Liliana Pasat, Dorina Fărtăiș, Ionela Koteles, Brândușa Gabor, Rocsana Străchinescu, Elena Dascălu, Liliana Dumitrana, Ștefania Matei, Daciana Flandorfer, Mariana Andreuță, Delia Dranca, Gabriela Popescu, Laura Varasciuc și Viorica Croitor). Asociația Județeană de Atletism va continua să promoveze sportul de masă în rândul elevilor prin diferite proiecte la nivelul unităților de învățământ din Județul Suceava, dar obiectivul final va fi de selecție pentru sportul de performanță”, a declarat președinta AJA Suceava, conferențiar universitar doctor, Elena Vizitiu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava