MOPAN Suceava

Miercuri, 9 octombrie 2019, primarul Gheorghe Cătălin Coman a semnat contractele de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea a două clădiri importante din Municipiul Fălticeni.
Șeful administrației locale a fost însoțit la București de deputatul fălticenean Alexandru Rădulescu, în calitate de inițiator și susținător al unuia dintre aceste proiecte.
La sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației, în prezența subsecretarului de stat Cristian Șologon, a fost semnat contractul de finanțare pentru “Restaurarea monumentului istoric Muzeul Fălticenilor Vasile Ciurea”, care se va derula prin Programul Național de Dezvoltare Locală, cu o valoare a investiției de 2.698.957,48 lei.
În această clădire, construită în anul 1853, a funcționat, începând din anul 1930, Muzeul Fălticenilor (constituit în anul 1919). În prezent, în clădirea monument istoric își desfășoară activitatea Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu”.
Proiectul de reabilitare a fost inițiat, în contextul Centenarului Marii Uniri, de către deputatul Alexandru Rădulescu, în perioada în care a fost consilier personal al primarului Gheorghe Cătălin Coman, ulterior acesta susținând obținerea finanțării în calitate de parlamentar.
Al doilea proiect a fost semnat la sediul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, pentru “Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Ion Irimescu”.
Finanțarea, în valoare de 2.765.856,08 lei, este asigurată prin Fondul de Dezvoltarea și Investiție.
Clădirea are destinația de școală încă din jurul anului 1897. În prezent aici învață peste 800 de copii din Fălticeni.

Coman: ”În special, vreau să remarc implicarea domnului Rădulescu în obținerea finanțării pentru reabilitarea Muzeului Fălticenilor, proiect pe care l-a inițiat în perioada în care l-am avut colaborator direct la Primărie”

“Restaurarea clădirilor importante ale Fălticeniului continuă să fie una dintre direcțiile proritare ale Primăriei Fălticeni. Este și cazul contractelor de finanțare pe care le-am semnat astăzi la București. Clădirea Bibliotecii Municipale, cunoscută concitadinilor noștri ca fost Muzeu al Fălticenilor – Vasile Ciurea, și Școala Gimnazială Ion Irimescu, sunt două clădiri emblematice ale localității noastre. Valoarea finanțării pentru cele două proiecte depășește 1 milion de euro, fiind asigurată din fonduri guvernamentale.
Țin să le mulțumesc celor care au susținut alocarea fondurilor pentru aceste proiecte importante ale municipalității. În special, vreau să remarc implicarea domnului Rădulescu în obținerea finanțării pentru reabilitarea Muzeului Fălticenilor, proiect pe care l-a inițiat în perioada în care l-am avut colaborator direct la Primărie”,a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Rădulescu: ” Se întâmplă ca persoanele care au fost desemnate să reprezinte comunitățile locale, fie în primării, fie în Parlamentul României, să-și respecte cuvântul dat, așa cum se întâmplă în cazul multelor realizări ale Municipiului Fălticeni”

“Mă bucur că, într-o perioadă în care agenda publică este ținută doar de știri despre cine trădează, cine înșeală, cine nu respectă angajamentele față de proprii alegători, se întâmplă și lucruri care reprezintă normalitatea. Se întâmplă ca persoanele care au fost desemnate să reprezinte comunitățile locale, fie în primării, fie în Parlamentul României, să-și respecte cuvântul dat, așa cum se întâmplă în cazul multelor realizări ale Municipiului Fălticeni”, a declarat deputatul Alexandru Rădulescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava