MOPAN Suceava

Co-preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a bătut “gongul celor 100 de zile pentru Suceava şi Bucovina”. Alexandru Băişanu a arătat că 100 de zile au mai rămas până la termenul final de depunere a candidaturii Sucevei pentru obţinerea titulaturii de „Capitală Europeană Culturală” în anul 2021, considerând că acesta trebuie să fie cel mai important proiect pentru dezvoltarea municipiului reşedinţă de judeţ. Băişanu a spus că Suceava, şi Bucovina în general, au toate şansele să obţină acestă titulatură. Băişanu a dezvăluit că în ultimul an a lucrat personal la dosarul care ar trebui să fie depus pentru ca Suceava să obţină titulatura de „Capitală Culturală Europeană”, investit din banii proprii pentru a face sondaje prin care să identifice clar profilul Sucevei şi al Bucovinei. „Sunt astăzi în măsură să anunţ proiectul care poate să scoată din adormire Suceava şi Bucovina. Este vorba despre candidatura municipiului Suceava pentru obţinerea titlului de capitală Culturală European în anul 2021”, a spus Băişanu. El a precizat că până la termenul limită de depunere a candidaturii, pe 10 octombrie 2015, mai sunt 100 de zile, timp în care toţi factorii de decizie din Suceava trebuie să se implice pentru susţinerea acestui proiect. „Oamenii trebuie să înţeleagă faptul că nu mai este timp pentru politica mică sau pentru hârjoneli. Trebuie să avem un singur proiect important, cum este acesta, pentru a scoate Suceava din întuneric”, a spus Băişanu.

El a arătat că intenţionează să aibă discuţii cu primarul Sucevei, Ion Lungu, cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, precum şi cu reprezentanţi ai mediului universitar şi cu parlamentarii suceveni pentru o susţinere comună a acestui proiect. Băişanu a subliniat că în susţinerea acestui proiect va avea alături şi specialişti de la Sibiu, cei care s-au ocupat direct pentru promovarea proiectului prin care Sibiul a obţinut titulatura de „Capitală Culturală Europeană” în anul 2007. Liderul PNL Suceava a mai arătat că în proiectul pentru Suceava intenţionează să atragă în calitate de parteneri şi regiunile Cernăuţi, din Ucraina, şi Chişinău, din Republica Moldova.
Alexandru Băişanu a subliniat că Suceava şi Bucovina au câteva avantaje importante în faţa celorlalte oraşe care intenţionează să candideze, amintind aici de zestrea religioasă, ecumenismul, zestrea culturală de o valoare incomensurabilă, apropierea de Ucraina, istoria Bucovinei, dar şi multiculturalismul, având în vedere că aici trăiesc în deplină armonie nu mai puţin de 12 etnii, fiind un exemplu în miniatură de Uniune Europeană.
„Acum dăm gongul celor 100 de zile foarte importante pentru Suceava şi Bucovina”, a spus Băişanu făcând referire la termenul rămas până la depunerea candidaturii Sucevei.

Alexandru Băişanu a mai spus că va iniţia şi o petiţie on-line pentru susţinerea candidaturii Sucevei în vederea obţinerii titulaturii de „Capitală Culturală Europeană”. El a subliniat că proiectul pe care l-a iniţiat este mai presus de orice interes politic şi de orice orgoliu personal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava