Concert pascal
MOPAN Suceava

„Victor Ponta a ajuns la paranoia şi se crede Dumnezeu în ţara asta, fiind înconjurat de Ghiţă, Dragnea şi Oprea care se cred arhangheli”. Declarația aparține vicepreședintelui regional al PDL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, și vine ca reacție la acțiunile PSD de atragere a Bisericii în campania electorală pentru a-l sprijini pe candidatul Alianţei Socialiste, Victor Ponta. Bălan consideră inadmisibilă modalitatea prin care PSD încearcă să atragă Biserica în campania electorală. El a arătat că după ce la alegerile europarlamentare PSD a folosit Biserica, agăţând  bannere cu imagini ale mănăstirilor din Bucovina peste care au pus sigla PSD, acum la alegerile prezidenţiale au folosit direct pe slujitorii Bisericii şi pe aleşii locali pentru a transmite mesaje politice din faţă altarelor.

Bălan a făcut referire la recentele mesaje care au ajuns în presă transmise de un lider PSD din Satu Mare, arătând că PSD are acelaşi mod de a face politică în toată ţara. „L-am auzit pe preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, care ameninţă că dacă preoţii nu dau mesaje în biserici favorabile lui Ponta le vor fi date soţiile şi amantele afară din serviciu”, a spus Bălan. Liderul PDL a adăugat că situaţia este similară şi la Suceava unde primarul Ion Lungu face presiuni la Biserici şi împarte pliante în uşa bisericii cu Victor Ponta. „Mulţi oameni mi s-au plâns că este de netolerat comportamentul lui Ion Lungu, iar unul chiar mi-a spus că de 2000 de ani altarul bisericilor a fost pentru închinăciune la Dumnezeu şi nu pentru închinat la Ponta”, a spus Bălan.

El a subliniat că o astfel de situaţie nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 25 de ani. „Asta ne arată disperarea cu care Ponta doreşte să câştige şi că cei din PSD sunt dispuşi pentru asta să subordoneze PSD-ului absolut toate instituţiile statului, inclusiv Biserica.  Numai că PSD nu înţelege un lucru, că dacă celelalte instituţii din stat sunt subordonate direct lui Ponta, Biserica nu se închină decât lui Dumnezeu”, a mai spus vicepreședintele regional al PDL.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava