Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a anunţat, la Suceava, că medicii români care aleg să lucreze în România şi nu vor mai pleca în străinătate ar putea să primească un spor de fidelitate. Nicolae Bănicioiu a vizitat vineri Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, declarând că la Ministerul Sănătăţii se află un proiect de lege pentru reglementarea statutului profesional al medicului. El a arătat că banii care ar fi necesari pentru a acoperi aceste sporuri de fidelitate ar putea fi asiguraţi din sumele pe care spitalele le încasează din coplată. „Dacă reglementăm aceste lucruri, de la statutul medicului, la mărirea de venituri şi respectul medicului în societate, vom avea toţi de câştigat. Pacientul va fi mult mai bine tratat, iar medicul se va simţi mult mai bine în ţara lui şi aşa vom redeveni o societate normală”, consideră Nicolae Bănicioiu.
Pe de altă parte, el s-a declarat plăcut surprins de investiţiile realizate la Spitalul Judeţean Sf. Ioan cel Nou din Suceava. Nicolae Bănicioiu a apreciat în mod special standardele pe care acest spital le oferă în momentul de faţă, precizând că unitatea spitalicească poate să asigure pacienţilor un act medical comparabil cu cel din Uniunea Europeană. „ Aici a fost o strategie şi cred că acum vedeţi rezultatele. În alte părţi asta lipseşte: strategia, că după aia bani s-ar mai găsi. Deocamdată vreau să vă spun că am găsit aici un exemplu pozitiv”, a spus ministrul sănătăţii.
Prezent alături de Nicolae Bănicioiu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că investiţiile pentru modernizarea Spitalului Judeţean vor continua şi în perioada următoare. Nechifor nu a exclus ideea amenajării unui heliport la Spitalul Judeţean din Suceava. El a explicat că pentru aceasta ar fi necesară extinderea zonei Unităţii de Primire a Urgenţelor. Şeful administraţiei judeţene a amintit că în momentul de faţă s-au demarat procedurile pentru amenajarea unei platforme şi a unei staţii pentru incinerarea deşeurilor spitaliceşti periculoase. Un alt proiect amintit de Cătălin Nechifor a fost şi cel care vizează încheierea unui parteneriat public privat pentru un centru de radioterapie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava