Concert pascal
MOPAN Suceava

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Comun ”Bazinul Mării Negre” 2014-2020” lansează în data de 31 ianuarie 2017, ora 14:00,  primul apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului.

Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 31 mai 2017.

Programul Operațional Comun ”Bazinul Mării Negre” 2014-2020” face parte din programele de  Cooperare Transfrontalieră (CBC) ale Uniunii Europene finanțate prin Instrumentul European de Vecinătate (ENI). Autoritatea de Management funcționează în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Se pot depune proiecte care contribuie la toate obiectivele specifice și prioritățile programului, respectiv:

1.  Promovarea mediului de afaceri şi a antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre:

  • Prioritatea 1.1 – Promovarea în comun  a mediului de afaceri şi a antreprenoriatului în sectoarele turism și cultură;
  • Prioritatea 1.2 – Creşterea oportunităţilor de comerţ transfrontalier şi modernizarea în domeniul agriculturii și a sectoarelor conexe;

2. Promovarea unei politici de mediu coordonate şi reducerea prin acţiuni comune a deşeurilor maritime în Bazinul Mării Negre:

  • Prioritatea 2.1 – Îmbunătăţirea sistemului de monitorizare în comun a mediului;
  • Prioritatea 2.2 – Promovarea unor activități comune de conştientizare publică și a unor acțiuni comune împotriva deşeurile maritime şi riverane.

Bugetul ENI disponibil pentru primul apel de propuneri de proiecte este de 19,65 mil. EUR

Valoarea grantului ENI acordat va fi de maximum 92% din totalul costurilor eligibile ale proiectului (pentru fiecare lider / partener de proiect).

Rata de cofinanțare trebuie să fie de cel puțin 8% din totalul costurilor eligibile ale proiectului (pentru fiecare lider / partener de proiect).

Toți potențialii aplicanți sunt invitați să depună proiecte accesând sistemul electronic de monitorizare a Programului (e-MS) la linkul: http://ems-bs.mdrap.ro

Pentru descrierea detaliată a Apelului de propuneri de proiecte, inclusiv regulile de eligibilitate şi depunere, precum şi pentru mai multe informaţii privind procesul de selecţie, Pachetul Aplicantului poate fi descărcat de pe website-ul programului http://blacksea-cbc.net/black-sea-basin-2014-2020/calls-for-proposals/

Pe parcursul procesului de aplicare, solicitanţii pot adresa Secretariatului Tehnic Comun întrebări cu privire la regulile acestui Apel de propuneri de proiecte până la data de 17 mai 2017, la adresa de e-mail: office@bsb.adrse.ro. Răspunsurile finale la întrebări vor fi transmise (publicate) până la data de 24 mai 2017.

Informații suplimentare:  

Website: www.blacksea-cbc.net

Facebook: https://www.facebook.com/Black-Sea-Basin-CBC

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava