Concert pascal
MOPAN Suceava

Argintul este un metal folosit la scară largă și foarte iubit de bărbații și femeile care prețuiesc bijuterii nobile și elegante. Cu toate acestea, are caracteristici care necesită mai multă atenție, precum posibilitatea de a se oxida și de a-și pierde strălucirea. Din acest motiv, este bine să știi cum să ai grijă de bijuterii argint.

Cum are loc procesul de oxidare

Oxidarea este procesul de înnegrire a unor bijuterii. Apare atunci când metalul intră în contact cu sulful, care este prezent masiv în viața noastră de zi cu zi, precum și cu excesul de aer și umiditate. În plus, transpirația contribuie și ea la oxidarea argintului, la fel ca și contactul cu creme, parfumuri, căldură, unguente, loțiuni etc. Este important de subliniat că acesta este un proces natural pentru metal și asta nu înseamnă că calitatea aliajului este proastă. Vestea bună este că, cu îngrijirea potrivită, este posibil să-ți readuci aceste bijuterii argint la strălucirea lor normală.

  1. Curățați întotdeauna după utilizare

Nu trebuie să așteptați să curățați bijuterii când încep să se oxideze. Ideal este să le cureți de fiecare dată când le folosești, deoarece contactul cu propria ta transpirație poate schimba luciul în cazul acestor bijuterii argint. Știu că în goana rutinei noastre, este dificil să facem asta zilnic. Așa că încearcă să fii atent cât mai des posibil. Un bucată de material moale este mai mult decât suficient. Nu este nevoie să adăugați niciun produs, nici măcar apă. Doar fiți atent și îndepărtați murdăria care se acumulează.

  1. Nu folosiți produse de curățat de uz casnic

Din cauza lipsei de informații corecte, unii oameni folosesc produse de curățare pentru uz casnic pe multe bijuterii argint. Aceasta este o eroare care poate deteriora foarte mult aceste bijuterii. De asemenea, atunci când faceți treburile casnice, precum spălarea rufelor, a vaselor etc., îndepărtați-vă bijuteriile din argint pentru a nu intra în contact cu substanțele chimice.

  1. Evitați contactul argintului cu marea

Merg la plajă? Lăsați-vă orice bijuterii argint acasă sau scoateți-le înainte de a pleca în apă. Acest lucru este necesar deoarece apa sărată poate oxida mai repede bijuteriile din argint. De asemenea, evitați înotul în piscină, deoarece contactul cu clorul este și el dăunător.

  1. Depozitați corespunzător

Mulți oameni cred că trebuie doar să curețe și să depoziteze bijuteriile oriunde. Această greșeală este destul de comună și poate fi cauza petelor și a lipsei de strălucire în cazul bijuteriilor tale din argint. Este esențial să le depozitați într-un loc adecvat, care nu este predispus la oxidare, cum ar fi cutii metalice, sertare și alte locuri închise și uscate. După curățare, depozitați-le separat în pungi de hârtie sau material textil sau în cutii metalice. Un alt sfat bun este să le înfășurați în prosoape de hârtie.

  1. Folosiți produse adecvate pentru curățarea bijuteriilor

Curățarea bijuteriilor din argint trebuie făcută cu produse specifice pentru a evita riscul de a le deteriora. Pe lângă materialul textil moale, detergentul lichid de argint este produsul ideal pentru curățarea periodică a metalelor. Ca să nu mai vorbim că este capabil să îndepărteze oxidarea profundă, recuperând strălucirea naturală a bijuteriilor.

După cum am observat de-a lungul timpului, argintul este un metal foarte sensibil, dar nu își pierde eleganța. Cu grija pe care o acordăm, este posibil să păstrăm bijuterii argint pentru o perioadă îndelungată și să le menținem strălucirea naturală. Bijuteriile din argint sunt și mai accesibile ca preț față de cele din aur sau aur alb și sunt și foarte plăcute și diverse. Fie că este vorba despre o brățară, inel sau lanț, bijuteriile din argint pot fi cadouri ideale sau bijuterii perfecte pentru a fi purtate zi de zi. Desigur, dacă preferați un metal mai prețios, puteți oricând să optați pentru bijuterii din argint Sterling sau argint filigran, lucrate fin și atent, cu pietre prețioase sau semi-prețioase. Cu toate acestea, va trebui să fiți extra atenți cu ele.

Bijuterii argint: 5 lucruri pe care trebuie să le știi, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava