MOPAN Suceava

În după amiaza zilei de luni, pompierii suceveni au intervenit în mai multe zone ale judeţului, în urma dezastrelor provocate de furtuni. Astfel, luni, aproape de ora 16:00, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la gospodăria lui Mihai D., în comuna Marginea. Pentru stingerea incendiului au intervenit şase autospeciale şi o ambulanţă SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi şi Garda de Intervenţie Solca, cu sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Marginea, Volovăţ şi Suceviţa. Casa a luat foc de la un trăsnet care a lovit-o din plin. În incendiu a ars o construcţie corp comun din lemn, cu învelitoare din şindrilă, ce îngloba casa de locuit, adăpostul de animale şi o magazie de lemne, pe o suprafaţă totală de aproximativ 220 de metri pătraţi. Au mai ars circa 10 metri cubi lemn de foc, 5 tone de fân şi altele, şi s-au degradat unelte agricole, obiecte electronice, electrocasnice şi bunuri de uz casnic.
Pe timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarilor, un bătrân şi o bătrână în vârstă de 75, respectiv 74 de ani. Bătrânul a suferit arsuri de gradele I şi II la nivelul toracelui posterior, iar femeia a acuzat un atac de panică. Cele două persoane au fost transportate cu ambulanţa la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate. Pompierii militari s-au luptat cu flăcările aproape trei ore şi au salvat gospodăria învecinată.


Tot luni după amiază, un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi a intervenit pe DN17A, drumul dintre Rădăuţi şi Marginea, unde un plop cu înălţimea de peste 20 de metri s-a prăbuşit pe carosabil din cauza vântului puternic, blocând traficul rutier în totalitate. Cu ajutorul motofierăstraielor din dotare, pompierii au secţionat şi au îndepărtat arborele uriaş de pe şosea, traficul rutier fiind reluat după aproximativ o oră şi jumătate.
Ultima intervenţie de luni ca urmarea fenomenelor meteo periculoase a fost la ora 17:25, când un alt echipaj al pompierilor rădăuţeni s-a deplasat pe str. Calea Bucovinei, unde a decolmatat beciul unei locuinţe, pe o suprafaţă de 25 de metri pătraţi, inundat în urma ploilor torenţiale. Ploile torenţiale de luni după amiază au inundat mai multe străzi din municipiul Rădăuţi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava