Concert pascal
MOPAN Suceava

Fostul ministru al culturii, deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a declarat că a fost semnat acordul cadru de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) în valoare de 216 milioane euro. Bogdan Gheorghiu a spus că suma este destinată cofinanțării reabilitării patrimoniului construit și modernizării unor clădiri culturale din România.

„Acesta este rezultatul unui proces de doi ani, pe care l-am inițiat în perioada în care eram ministru al Culturii, care va permite realizarea proiectării și execuția lucrărilor pentru opt obiective de investiții în scopul restaurării complete a șase monumente istorice emblematice pentru România, precum și reabilitarea și construirea unor spații adecvate pentru desfășurarea și diversificarea activităților culturale”, a precizat Gheorghiu. El a precizat că îl bucură să văd că operaționalizarea proiectului va avea loc în cursul acestui an și că edificiile, de mare valoare arhitecturală și culturală, vor fi restaurate și apoi redate circuitului public. „Mă încântă îndeosebi faptul că am reușit includerea Conacului „Vârnav Liteanu” de la Liteni pe lista acestor obiective care vor fi revitalizate. Conacul, care va beneficia de aproximativ 5 milioane euro, va parcurge un amplu proces de restaurare și va deveni centru pentru de pregătire pentru restauratori, care va contribui prin activitatea sa la protejarea patrimoniului arhitectural.

Costul total al proiectului este de 270 milioane euro, diferența urmând a fi asigurată de la bugetul de stat”, a spus deputatul liberal sucevean.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava