Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, fostul ministrul al culturii Bogdan Gheorghiu a declarat că astăzi, 19 februarie, este marcată Ziua Națională Constantin Brâncuși. „Se împlinesc 147 de ani de la nașterea acestui geniu al artei contemporane, așa cum este recunoscut la nivel mondial. Prin creațiile sale, Brâncuși a lăsat lumii o moștenire inegalabilă, care se cuvine să fie cunoscută și admirată de cât mai mulți oameni”, a spus Bogdan Gheorghiu. El a amintit că în timpul mandatului meu ca ministru al Culturii, în urmă cu exact trei ani, a avut onoarea de a deschide pentru prima dată publicului Muzeul Național Constantin Brâncuși. „Instituția are rolul de a promova și de a aduce în atenția tuturor viața și opera marelui sculptor, același țel pe care îl avea însăși instituirea acestei zile naționale. Îmi place să cred că mi-am adus și eu contribuția la obiectivul de a îl aduce pe Brâncuși mai aproape de publicul larg și mai aproape de tineri.

Numirea cunoscutei cântărețe Irina Rimes ca ambasador onorific al Zilei Constantin Brâncuși, în 2020, a fost un moment controversat, care a atras reacții pro și conta, din diferite medii. S-a dovedit a fi o alegere inspirată, care și-a atins scopul. Evenimentul a avut atunci parte de o mediatizare extraordinară care a făcut ca un număr mare de persoane din afara domeniului cultural să îl descopere pentru prima dată pe Brâncuși sau să afle mult mai multe lucruri despre artist și opera sa.

Anul acesta despre Ziua Brâncuși par să fie doar unele mențiuni timide, un subiect rezervat cunoscătorilor fenomenului cultural, la fel cum se întâmpla și înaintea mandatului meu de ministru, iar acesta este un lucru care nu poate decât să mă întristeze”, a declarat Gheorghiu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava