Concert pascal
MOPAN Suceava

În data de 2 noiembrie 2022 s-a desfăşurat la Ankara, Republica Turcia, reuniunea la nivel înalt a Comitetului comun vamal din cadrul Comisiei mixte România – Turcia în domeniul economic. Invitația a fost transmisă de domnul Riza Tuna Turagay, ministru adjunct al Ministerului Comerțului din Turcia, coordonator al Direcției Generale a Vămilor, Direcției Generale a Importurilor și Direcției Generale a Serviciilor și Finanțărilor Circulare, conducătorul delegației turce. Autoritatea Vamală Română a fost reprezentată la această reuniune de dl. Bogdan Lari Mihei, președintele A.V.R., dl. Marcel Simion Mutescu, director general, Direcția Generală Managementul Riscului și Investigații Vamale și de d-na Raluca Mihail, șef Serviciul Relații Internaționale.

Discuțiile dintre conducătorii celor două administrații vamale au vizat buna colaborare profesională, stadiul de implementare a obiectivelor înscrise în planul de acţiune comun şi importanța domeniilor de cooperare care vizează actualizarea parametrilor Uniunii Vamale dintre Uniunea Europeană și Republica Turcia. Agenda reuniunii a inclus subiecte de interes pentru ambele părți, precum: cooperarea în domeniul vamal, inclusiv prin prisma situației de criză din Ucraina; asistenţa administrativă reciprocă și schimbul de informații de risc în domeniul vamal; schimbul de experienţă şi bune practici în domenii de interes – analiza de risc, controlul ulterior, funcționarea echipelor canine. Experții turci au prezentat sistemul de analiză de risc și modalitățile de efectuare a controlului ulterior.

În cadrul unei vizite la Centrul de comandă și control, delegației române i s-a prezentat sistemul de supraveghere video care funcționează în toate birourile vamale din Turcia și procedura de re-evaluare a documentelor depuse de operatorii economici și prelucrate în cadrul unităților vamale de frontieră.

Președintele Autorității Vamale Române a invitat conducerea Administrației vamale din Turcia să efectueze o vizită în România, pentru întărirea cooperării în domeniul vamal și consolidarea bunelor relații dintre cele două autorități, în interesul dezvoltării economice și comerciale benefice țărilor noastre.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava