Concert pascal
MOPAN Suceava

Bucovina a fost promovată, în ultimele două săptămâni, la două importante târguri de turism, unul internațional, care a fost organizat în Anglia, la Londra, și unul organizat la finalul săptămânii trecute la București. Potrivit șefului Serviciului de Turism din cadrul Consiliului Județean Suceava, Claudiu Brădățan, a precizat că atât la Londra, cât și la București, vizitatorii au putut experimenta o călătorie virtuală prin Bucovina, cu ajutorul ochelarilor VR. Brădățan a arătat că obiective turistice, precum Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Istorie Suceava, Muzeul Satului Bucovinean, Hanul Domnesc, Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, Biserica Mirăuți, Biserica Domnițelor au putut fi vizitate în mod virtual.


„Bucovina a fost promovată ca destinație accesibilă pentru turiștii din Marea Britanie, ca urmare a zborurilor zilnice operate pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, pe ruta Londra (Luton) – Suceava și retur”, a spus Brădățan.

De asemenea, el a subliniat că regiunea a fost recomandată persoanelor interesate de turismul cultural și de cel activ, dar și iubitorilor de city break, cu atât mai mult cu cât în anul 2017 municipiul Suceava a obținut și titulatura de „Destinație Europeană de Excelență” a României pentru turism cultural. „Creații de artă populară bucovineană și demonstrații de pictură au fost oferite persoanelor interesate de către un meșter popular, pe toată durata de desfășurare a târgului”, a mai declarat șeful Serviciului de Turism din cadrul CJ Suceava.


El a mai spus că promovarea Bucovinei la Târgul de Turism al României a inclus, alături de secțiunea dedicată materialelor de informare turistică și ofertelor propuse de operatorii economici și de asociațiile profesionale de turism din județ, o secțiune adresată meșteșugurilor specifice sărbătorilor de iarnă și una dedicată gastronomiei bucovinene.

„Măști tradiționale au fost prezentate și realizate pe parcursul celor patru zile de târg de către două fetițe de la Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate, Gura Humorului, sub îndrumarea unui profesor coordonator”, a declarat Brădățan. De precizat că vizitatorii standului Bucovinei de la Târgul de Turism de la București au avut posibilitatea de a degusta preparate din carne, lapte, fructe de pădure, produse apicole, oferite pe toată perioada de desfășurare a târgului de Asociația „Produs în Bucovina”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava