Concert pascal
MOPAN Suceava

Bursa de Valori București (BVB) a publicat cea de-a doua ediție a „Cartei Albe a Comunicării Companiilor Listate”, o evaluare care are rolul de a analiza calitatea și acuratețea informațiilor puse la dispoziția investitorilor de către companiile listate pe piața principală a BVB.

Scopul „Cartei Albe” este să arate cele mai bune practici ale companiilor emitente atunci când vine vorba de comunicarea cu investitorii, dar și să identifice punctele slabe pentru a le oferi companiilor suficiente informații astfel încât acestea să poată să-și îmbunătățească paginile de internet și modul în care interacționează cu investitorii.

Evaluarea a fost realizată în perioada 10 aprilie – 4 mai 2017 și a inclus 83 de companii listate pe piața principală a Bursei de Valori București. Scopul evaluării din acest an a fost extins și s-a axat în plus pe calitatea răspunsului și informațiilor transmise pe e-mail de către departamentele dedicate relației cu investitorii. În același timp, studiul a inclus și verificarea implementării recomandărilor primei evaluări care a avut loc în iunie 2016.

Analiza folosită în vederea realizării „Cartei Albe” a constat în aplicarea unei evaluări calitative și a unei matrici de evaluare. În timp ce evaluarea calitativă s-a concentrat pe evidențierea punctelor tari și a punctelor slabe identificate pe paginile de internet ale emitenților, matricea de evaluare a fost folosită pentru a măsura, prin metode comparabile, calitatea comunicării în relația cu investitorii. Toți emitenții au fost notați folosind o scară de 10 puncte care a acoperit mai multe aspecte printre care: ușurința utilizării website-urilor de către utilizatori, ușurința localizării informațiilor specifice relației cu investitorii, acuratețea informațiilor publicate, informații despre listarea companiei la bursă, dar și promptitudinea și acuratețea răspunsurilor trimise prin e-mail pe subiecte care țin de relația cu investitorii.

Printre concluziile acestei ediții a „Cartei Albe” se numără următoarele: la momentul evaluării, 4 emitenți nu aveau site-urile operaționale; 52 din cei 83 de emitenți, adică 63%, au secțiunea de relații cu investitorii atât în limba română, cât și în limba engleză; 39 din cei 83 de emitenți, reprezentând 47% din total, au răspuns cererilor noastre trimise în mod anonim prin care solicitam detalii cu privire la politica de dividende și la rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2017, iar 9 dintre ei au transmis răspunsuri deficitare; 24 de emitenți și-au îmbunătățit website-urile din iunie anul trecut, când a avut loc prima evaluare, și până acum.

În ceea ce privește rezultatele din matricea de evaluare, 39 de companii (47%) au obținut un punctaj mai mic de 4 puncte, în timp ce, la polul opus, 8 companii au avut un scor de 9 sau peste și conduc astfel în clasamentul emitenților care oferă cea mai bună experiență în relația cu investitorii. Aceste companii sunt: Biofarm, Bursa de Valori București, Conpet, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Romgaz, SIF Banat-Crișana și Transgaz.

Lista completă a rezultatelor și analiza individuală a companiilor au fost publicate în „Carta Albă a Comunicării Companiilor Listate”, disponibilă AICI (versiunea în limba engleză poate fi accesată de AICI).

Pentru a veni în sprijinul companiilor care doresc să îmbunătățească starea actuală a website-urilor lor, Bursa de Valori București va organiza un atelier gratuit pentru companiile listate pe teme precum digitalizare, marketing digital și guvernanță corporativă. Toate companiile incluse în evaluare vor primi o invitație de a participa la acest atelier însoțită de o scrisoare care va sublinia punctele slabe ale website-urilor, dar și sugestii de îmbunătățire a acestora.

După publicarea „Cartei Albe a Comunicării Companiilor Listate”, Bursa de Valori București va organiza o gală de premiere în cadrul căreia emitenții care au obținut cele mai multe puncte la diferite categorii vor fi recunoscuți și premiați. Detaliile privind această gală vor fi anunțate în curând.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava