Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat:

FSC deruleaza de peste 7 ani unul dintre cele mai ample programe nationale de asistenta a tinerilor liceeni din zone sarace. In aceasta perioada cateva sute de tineri au primit o sansa importanta de a-si putea construi prin munca si educatie viitorul la care viseaza.

Este si cazul Gabrielei, o fata din comuna Stanisesti o fata care provine dintr-o familie cu 3 copii, familie care, desi a facut eforturi considerabile pentru a le oferi copiilor accesul la educatie de calitate, nu ar fi putut realiza acest lucru fara un sprijin extern, din cauza insuficentei veniturilor. Datorita ambitiei si seriozitatii si a sprijinului FSC, Gabriela a absolvit cu succes colegiul Gheorghe Vranceanu, remarcandu-se nu doar prin rezultatele foarte bune la invatatura, ci si prin faptul ca a participat la numeroase activitati extrascolare si de voluntariat derulate in cadrul FSC. Nu s-a oprit aici. A visat dintotdeauna sa fie profesoara, asa ca s-a inscris in Bacau la Facultatea de Filologie, sectia Romana-Engleza. Dupa absolvirea facultatii si a masteratului, Gabriela s-a intors in comuna natala in calitate de profesoara, pentru a oferi la randul ei copiilor din propria comunitate sansa la educatie si pentru a pune umarul la dezvoltarea comunei in care s-a nascut.

Si in anul scolar 2015-2016 FSC va fi alaturi de tinerii liceeni din mediul rural care provin din familii ce se confrunta cu dificultati de ordin material. Un numar de 85 de elevi vor primi lunar burse scolare in vederea acoperirii cheltuielilor de cazare si masa la liceu. Cu exceptia unui singur elev care e inscris la Liceul din Podul Turcului, toti ceilalti elevi urmeaza studiile liceale in Bacau. Din cei 85 de tineri asisitati, 4 sunt studenti, unul dintre ei la Universitatea din Iasi. In ce priveste zonele de provenienta, aproape doua treimi dintre bursierii FSC provin din comunele Stanisesti si Vultureni. Nu mai putin de 30 dintre bursieri sunt in clasa a XII-a astfel incat se va pune accentul mult pe sprijinirea si consilierea acestora in vederea sustinerii cu succes a examenului de bacalaureat si orientarea profesionala dupa finalizarea studiilor. Asistentul social FSC va monitoriza permanent atat situatia scolara a copiilor cat si modul de cheltuire a banilor. Deasemenea se va tine permanent legatura cu cadrele didactice si parintii copiilor.

Periodic vor fi organizate vizite la fabrici, supermarket-uri si institutii private sau publice din cele mai diverse domenii. Tinerii vor cunoaste secretele fiecarui domeniu direct de la angajatii acestor institutii si se vor familiariza cu activitatile specifice fiecaruia.

Programul de burse al FSC este sustinut in totalitate din surse private si multumim inca o data partenerilor nostri. Pentru al saselea an consecutiv sponsorul principal al proiectului este Kaufland Romania care ofera 50 de burse si cheltuielile administrative ale proiectului. Alaturi ne sunt si alte companii locale si nationale: Barrier, Agricola Bacau, Rolex, SCC, Inner Wheel si Rotary Club. Deasemenea proiectul este sustinut si de donatori individuali: cativa angajati ai Europharm Distributie, domnul Colin Williams din Marea Britanie si un grup de sustinatori din Norvegia.

 

Ionut Chirita,

Coordonator PR/fundraising

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava