Concert pascal
MOPAN Suceava

Fundația World Vision România continuă demersul de a oferi ore de educație remedială elevilor din ciclu primar și gimnazial la limba română și la matematică, dar și meditații elevilor de liceu în an terminal. O parte din acest demers este susținut de campania prin care persoanele angajate în 2020 au puterea de a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit, care este în mod normal direcționat către bugetul de stat.

Eficiența orelor de educație remedială și de activități de tip școală după școală este dovedită în practică: peste 88% dintre elevi din programele World Vision și-au îmbunătățit sau și-au menținut rezultatele școlare la același nivel.

Conform Raportului de Bunăstare al copiilor din mediul rural din 2020, 27% dintre copii nu sunt ajutați de nimeni când nu știu să facă temele pentru acasă și 58% dintre profesori au afirmat că este necesară reluarea materiei în noul semestru.

Pericolul de abandon şcolar este extrem de mare în special pentru copiii din mediul rural, în condiţiile în care conform ultimelor date ale Institutului Naţional de Statistică, în zonele rurale doar 36% dintre copii merg la școală. Bugetele locale la nivelul comunităţilor rurale au alocat în mod istoric sume extrem de mici, infrastructura în mediul rural este precară, resursă umană insuficientă, iar o mare parte dintre elevi nu au participat la şcoală în anul precedent deoarece nu au avut acces.

Cu toate acestea, la mai puțin de o săptămână după redeschiderea școlilor, bugetul de stat publicat alocă doar 2,5% din PIB către educație, un procent chiar mai mic decât cel alocat în anul precedent. Impactul real al acestei subfinanțării cronice a educației se va adăuga pierderilor de învățare acumulate în perioada de pandemie şi va condamna o întreagă generaţie de elevi.

Redirecționează 3,5% din impozitul gratuită accesând acest link și poți susține educația copiilor din mediul rural.

Andreea este unul dintre acei copii susținuți de programele de educație World Vision. Andreea este în clasa a doua la școala din Țibănești, județul Iași și este singura care mai continuă școala dintre cei șase frați din familie. Andreea își ajută frații mai mari la treabă și își face temele singură, în lipsa tatălui care este plecat toată ziua la muncă.

Andreea participă la activități non-formale și educative organizate de World Vision, alături de colegii ei de la școală. „Astăzi mi-a plăcut foarte mult. Mi-a plăcut spectacolul și jocul foarte mult pentru că eu nu mă joc acasă. Nu am jucării și frații mei nu se joacă cu mine pentru ca sunt mari și au treabă.” ne spune Andreea.

Pentru Andreea, activitățile extrașcolare înseamnă momente de bucurie în care simte că este doar un copil de 8 ani. Îi place să scrie și să citească pentru religie, matematică și limba română. Și își dorește să devină doctor. Doar printr-o educație de calitate și cu implicarea comunității Andreea va reuși să își îndeplinească visul.

Cât costă să redirecționezi 3,5%?

Nu te costă nimic. Completezi formularul cu datele tale aici și noi îl vom trimite la ANAF.

Cât de mult înseamnă 3.5%?

Poate pare un procent mic, însă hai să facem un calcul:

  • La un salariu lunar brut de 3200 (1800 net) de lei, 180 de lei reprezintă impozitul pe venit.
  • Din acești 180 de lei, 3.5% înseamnă 6,3 lei pe lună, deci în 12 luni avem suma de 75,6 lei.

Ce am făcut anul trecut cu banii strânși din campania 3,5%?

Anul trecut am redirecționat toate fondurile strânse către activități de educație remedială la limba română și matematică și mese calde zilnice pentru 235 de elevi din ciclu primar de la școlile din Rafaila, Cioatele, Pădureni, Ivănești și Valea Mare din județul Vaslui.

Ce vom face anul acesta cu banii strânși?

Anul acesta vom redirecționa banii către mai multe activități, având în vedere contextul actual, iar un formular poate acoperi:

  • 1 săptămână de ore de educație remedială pentru elevii de clase primare
  • 2 luni de conexiune la internet pentru școala online
  • 1 sedință de meditații pentru liceeni
  • 1 kit de igienă pentru revenirea la școală în format fizic, în condiții sigure

Despre World Vision România 

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Organizaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen și se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. De 30 de ani în România, WVR a oferit sprijin pentru peste 560.000 de copii şi adulţi, în aproape 500 de comunităţi din 18 judeţe.

https://worldvision.ro/implica-te/sustine-activitatea-fundatiei/directioneaza-3-virgula-5-din-impozit/

http://www.facebook.com/WorldVisionRomania

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava