Concert pascal
MOPAN Suceava

Cadrele militare din România și Republica Moldova „au luat cu asalt” Mănăstirea Putna la marea serbare a Sf. Voievod Ștefan cel Mare. La Sfânta Liturghie de duminică la pomenirea Sf. Voievod Ștefan cel Mare au fost prezenți un număr mare de ofițeri activi și în rezervă, dar și numeroși soldați de la patru batalioane din cele două țări. De altfel, prezența numeroasă a cadrelor din cadrul Ministerelor Apărării din România și Moldova, dar și din Ministerul Afacerilor Interne a fost remarcată și de starețul Mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic în cuvântul său de la finalul Sfintei Liturghii. „Din 1994 și până acum, anul acesta a fost cea mai largă prezență a domnilor ofițeri aici la Putna, atât din dreaptă Prutului, dar și din stânga Prutului. Vă mulțumim domniilor voastre”, le-a transmis Melchisedec Velnic cadrelor militare prezente.

El a adăugat că arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, „apreciază în mod deosebit pe cei care au slujirea de apărători ai țării pe care a împlinit-o și Sfântul Ștefan”, motiv pentru care a oferit „Crucea Bucovinei”, distincția cea mai înaltă a Arhiepiscopiei miniștrilor apărării din România și din Republica Moldova. De asemenea, ÎPS Calinic a oferit Ordinul Mușatinii mai multor ofițeri superiori prezenți la serbarea de la Putna „care se implică în activitatea de apărare a țării dar și în formarea în duhul iubirii curate de neam a tinerei generații”.

De precizat că și ceremonialul militar care a avut loc duminică la Mănăstirea Putna a fost unul impresionant. La ceremonial au participat militari români de la Divizia 4 Infanterie „Gemina” din Cluj, Brigada 15 Mecanizată „Podul Înalt” din Iași și Batalionul 335 Artilerie „Alexandru Cel Bun” din Botoșani, precum și militari din Republica Moldova de la Brigada nr. 2 de Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” din Chișinău. „Cât de frumos și bine organizat a fost ceremonialul militar. Felicitări și aplauze tuturor. Le mulțumim și îi felicităm și considerăm că acum au realizat o cercetare la fața locului pentru a pregăti o participare și mai amplă la anul, pentru că în 2024 se vor împlini 520 de ani de la trecerea la cele veșnice a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, dar și 20 de ani de la marea sărbătoare”, a mai spus Melchisedec Velnic.

După ceremonialul militar, cadrele militare și cele din Ministerul Afacerilor Interne, autoritățile locale și județene, reprezentanții asociațiilor de veterani și ai partidelor politice au depus coroane de flori la mormântul lui Ștefan cel Mare.

De precizat că la Sfânta Liturghie la pomenirea Sf. Voievod Ștefan cel Mare au participat câteva mii de credincioși din județul Suceava, dar și din țară și din Ucraina și Republica Moldova. Printre aceștia s-au numărat și mai mulți politicieni și primari din județ. Astfel, la slujbă au fost prezenți președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, deputatul PNL Ioan Balan, vicepreședintele CJ Niculai Barbă, prefectul Alexandru Moldovan, Secretarul de Stat pentru Culte, Ciprian Olinici, precum și zeci de primari liberali din județ. Social democrații au fost reprezentați de deputatul Gheorghe Șoldan, de președinta organizației județene de femei din PSD Suceava, Larisa Blanari, subprefectul Cristian Șologon, consilieri județeni și primari.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava