Concert pascal
MOPAN Suceava

Compania Calcarul SA din Pojorâta a finalizat pe parcursul trim. al IV-lea al anului 2013 un amplu program de investiţii prin care societatea a achiziţionat utilaje, mijloace de transport si echipamente specializate pentru lucrari de interventie si intretinere rutiera pe timp de iarna vizand consolidarea dotarilor preexistente in scopul cresterii potentialului de actiune alocat lucrarilor de deszapezire a drumurilor din zona de munte a judetului Suceava.
Angajarea investiţiilor a fost determinata  pentru societatea de la Pojorata de conjunctura in care aceasta a adjudecat si semnat la sfarsitul anului trecut doua contracte importante pentru companie, ambele vizand lucrari specializate de intretinere a drumurilor judeţene (iarna si vara) şi naţionale (exclusiv iarna) de pe raza judetului Suceava.
Potrivit afirmatiilor directorului executiv al companiei, Daniel Burlacu, în baza acestor contracte, Calcarul SA Pojorâta a preluat în administrare si gestioneaza in mod direct si nemijlocit un contingent de drumuri judetene insumand 138 kilometri si un sector de drumuri nationale insumand la randul sau 115 kilometri.
Aria de responsabilitate privind drumurile judetene se refera la sectoarele Pojorâta – Izvoarele Sucevei – frontiera cu Ucraina, Vama – Argel, Pojorâta – Rarău, Dorna Candrenilor – Poiana Negri, Coşna – Ilva Mica, Vatra Dornei – Păltiniş – Glodu şi Şaru Dornei – Gura Haitii. Precizam că la nivel judeţean de ansamblu, contractul pentru lucrările de înteţinere vara-iarna a retelei de drumuri judetene se afla, pentru o perioada de patru ani, in responsabilitatea unui consorţiu format din companiile Con Bucovina Suceava, Calcarul Pojorâta şi Big Conf Botoşani.
Aria de responsabilitate privind drumurile nationale se refera la sectoarele Iacobeni/Puciosu – limita cu judeţul Bistriţa Năsăud prin pasul Tihuţa, Vatra Dornei – intersecţia cu DJ 175A Chiril – Rarău şi Sadova – Suceviţa prin pasurile montane Trei Movile si Palma. Precizam de asemenea ca la nivelul Sectiei de Drumuri Nationale Campulung Moldovenesc – structura care administreaza reteaua de drumuri nationale din zona montana a judetului Suceava –  contractul de lucrari a fost adjudecat si va fi executat pentru o perioada de doi ani de catre compania Calcarul Pojorata in parteneriat cu societatea Florconstruct Suceava.
 
Circa 100 de angajaţi, implicaţi în lucrările de deszăpezire a drumurilor

Directorul executiv al companiei de la Pojorâta a tinut sa precizeze ca pentru a raspunde in bune conditii cerintelor si exigentelor activitatilor de intretinere pe timp de iarna, compania a achizitionat la finele anului trecut sapte autotransportoare basculante dotate cu echipamente complete de iarna (lame si sararite de 6-9 mc. cu raspanditoare rotative), doua autoincarcatoare frontale pe pneuri cu capacitati cuprinse intre 2,5-4 mc. si doua utilaje multifunctionale de tip buldoexcavator cu echipamente interschimbabile.
Complementar, compania a alocat dispozitivelor de actiune pe timp de iarna, efective de circa 100 angajati care asigura toate functiunile necesare, mergand de la management – coordonare –  comunicare – informare – patrulare pana la aprovizionare – monitorizare GPS si actiune zilnica efectiva.

Daniel Burlacu a sintetizat masurile organizatorice luate, concluzionand ca pentru iarna curenta 2013 – 2014, Calcarul Pojorata a organizat dispozitive de actiune cuprinzand douazeci de mijloace de interventie cu lama, sararita si raspanditor, cincisprezece autoutilaje de interventie si suport auxiliar (din care cinci in baza centrala de la Pojorata), precum si cinci autoutilitare  4×4 pentru coordonare si recunoastere in teren. Intreaga flota de interventie este monitorizata GPS 24/24 h.
In sustinerea activitatilor sale pe timp de iarna, compania si-a cantonat formatiile de interventie intr-o retea de trei baze principale (Pojorâta, Vatra Dornei, Vatra Moldoviţei) si cinci baze secundare (Moldova Suliţa, Vatra Moldoviţei, Panaci, Poiana Negri, Poiana Stampei), infrastructura organizatorica ce permite un contact direct si permanent cu sectoarele gestionate.
La momentul de fata, a mai precizat directorul executiv al companiei de la Pojorata, compania are asigurate (fiind in responsabilitatea sa) toate stocurile necesare de material antiderapant pentru Sectorul DJ la toate nivelurile (central – baze principale – puncte de sprijin), iar pentru Sectorul de Drumuri Nationale va transporta cu flota proprie de transport comercial pana la finele lunii ianuarie a.c. cca. 3.000 tone sare de la salinele Ocna Dej si Targu Ocna (operatiunile de transport au fost lansate in trimestrul IV 2013).
In concluzie, directorul Daniel Burlacu a subliniat ca relativ la activitatea companiei sale  de-a lungul perioadei lunilor noiembrie-decembrie 2013 si ianuarie 2014 pe sectoarele de drumuri judetene si nationale pe care le administreaza, lucrarile de intretinere pe timp de iarna prestate au evitat disfunctionalizarea circulatiei rutiere mentinand continuitatea si siguranta traficului rutier in zona montana a judetului Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava