Concert pascal
MOPAN Suceava

Autorităţile sucevene vor începe o campanie de prevenire a oreionului în comunitatea de romi din Valea Moldovei. În cursul zilei de astăzi, la Prefectura Suceava a avut loc o întâlnire comună cu autorităţile de specialitate cu privire la focarul epidemic de oreion din comuna Valea Moldovei. La întrunire au participat prefectul Constantin Harasim, subprefectul Nistor Atanasă, vice-preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Alexandru Rădulescu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Suceava, Ludovic Abiţei, inspectorul şcolar general adjunct Cristina Teodorovici, primarul comunei Valea Moldovei Constantin Moroşan, cât şi consilierul pentru problemele romilor din cadrul Instituţiei Prefectului Alina Stan.

Din datele furnizate de DSP Suceava, de la începutul anului 2015 au fost înregistrate 60 cazuri de oreion în rândul copiilor preşcolari şi şcolari, care învaţă la Şcoala generală Valea Moldovei şi cea din satul Mironu. Situaţia este cu atât mai gravă având în vedere că până în prezent s-au înregistrat 12 cazuri de meningită urliană.

„Starea actuală a şcolii din Mironu nu a constituit un factor în declanşarea acestei boli, ea răspândindu-se pe cale aeriană, fiind impusă ca măsură medicală izolarea bolnavului. Totuşi condiţiile şcolii pot reprezenta un factor de risc în declanşarea unor focare şi epidemii. DSP Suceava a declanşat ancheta epidemiologică specifică, a dispus luarea măsurilor care se impun şi a distribuit substanţe dezinfectante Şcolii Mironu şi cabinetului medicului de familie”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Suceava.

Prefectul Constantin Harasim a precizat că în urma şedinţei au fost stabilite o serie de măsuri, prima dintre acestea fiind constituirea unei comisii ce se va deplasa în cursul zilei de luni, 4 mai 2015 în satul Mironu, pentru a demara o campanie de prevenire si conştientizare a fenomenului în rândul membrilor comunităţii. Din comisie vor face parte reprezentanţi ai Prefecturii, DSP Suceava, primarul comunei Valea Moldovei şi lideri ai romilor. Constantin Harasim a spus că în acelaşi timp vor fi urgentate procedurile şi demersurile necesare finalizării construirii şcolii, cât şi a grădiniţei din Mironu demarate în anul 2007. Nu în ultimul rând, instituţiile de specialitate vor realiza catagrafierea completă a comunităţii privind situaţia vaccinărilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava