Concert pascal
MOPAN Suceava

Inspectoratul Teritorial de Muncã Suceava a desfãşurat pe parcursul lunii februarie 2024 Campania de promovare a negocierii colective în întreprinderile mici şi mijlocii.

Conform Legii nr. 367/2022 a Dialogului Social se instituie obligativitatea negocierii colective la nivelul unitãţilor care au cel puţin 10 angajaţi, iniţiativa negocierii colective poate aparţine angajatorului şi/sau oricãreia dintre pãrţile îndreptãţite sã negocieze.

In cadrul acestei campanii au fost oferite informaţii detaliate cu privire la negocierea colectivã, plecând de la principalele beneficii pentru angajaţi/lucrãtori şi angajatori, respectiv:

Avantaje angajaţi/lucrãtori: mai  multã justiţie socialã, drepturi superioare privind condiţiile de muncã şi de angajare, salariile, aplicarea principiului egalitãţii de şanse şi tratament, venituri mai stabile şi concilierea vieţii profesionale cu cea de familie.

Avantaje angajatori: asigurarea pãcii sociale şi a unui climat de muncã favorabil performanţei, productivitatea și loialitate a personalului îmbunătățite, participare mai mare a forţei de muncã la locul de muncã, rezolvarea timpurie a litigiilor de muncã, eficacitate şi planificare bugetarã.

Au fost efectuate un număr de 101 informãri în vederea promovãrii negocierii colective în întreprinderile mici şi  mijlocii, din care în cadrul controalelor efectuate de cãtre inspectori de muncã la 48 de angajatori care au încadraţi cu contract individual de muncã un numãr de 2.020 salariaţi, şi prin distribuire de materiale informative pe adresa de e-mail unui numãr de 53 de angajatori care au încadraţi cu contract individual de muncã un numãr de 2.583 salariaţi.

A fost organizatã în data de 22 februarie 2024, la sediul ITM Suceava din str. Bistriţei, nr.9 o întâlnire cu reprezentanţii întreprinderilor mici şi mijlocii precum şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale din grupul ţintã prin care le-a fost comunicatã fisa suport a Campaniei pentru a fi diseminata membrilor intreprinderilor mici si mijlocii. În perioada campaniei (01.02.2024 – 29.02.2024) au fost încheiate şi înregistrate la ITM Suceava un numãr de 23 de noi contracte colective de muncã. La nivelul judeţului Suceava, sunt vizaţi în vederea informãrii cu privire la negocierea colectivã în întreprinderile mici şi mijlocii un numãr de 2.294 de angajatori care au încadraţi cu contract individual de muncã un numãr de 78.322 angajaţi vizaţi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava