Concert pascal
MOPAN Suceava

Casa de Sănătate Suceava a fost desemnată prin Ordin al președintelui CNAS, ca începînd din această lună, să asigure terapia cu medicamente cu acțiune antivirală directă, adică fără interferon, destinate tratamentului hepatitei cronice C și cirozei hepatice C, pentru pacienții adulți. Bugetul inițial alocat CAS Suceava pentru acest tip de tratament însumează 928.000 de lei.

Șeful Casei Județene de Sănătate, Cristi Bleorțu, a explicat că medicii prescriptori pentru pacienții adulți sînt cei din specialitățile gastroenterologie și boli infecțioase, aflați în contract cu instituția. El a menționat că medicamentele pot fi prescrise pentru pacienţii care îndeplinesc criteriile de includere în tratament prevăzute în protocolul terapeutic specific. Pacienții vor fi informați de medic cu privire la terapia antivirală recomandată, la modalitatea ei de administrare, la reacţiile adverse şi interacţiunile medicamentoase și vor semna formularele tipizate necesare. O condiție esențială pentru reușita tratamentului este aceea ca pacientul să-și monitorizeze tratamentul mergînd la medicul curant pentru consultaţii și analize, ori de cîte ori acesta îl programează sau în cazul unor reacţii adverse sau dacă starea de sănătate o impune.

Determinările cantitative ARN-VHC (viremiile) se vor realiza, în mod gratuit, și sînt obligatorii pentru iniţierea și monitorizarea tratamentului. Persoanele asigurate care beneficiază de tratament antiviral fără interferon vor primi de la medicul curant cîte o prescripție medicală gratuită la fiecare 28 de zile, care poate fi eliberată de farmaciile în contract cu CAS Suceava. La 12 săptămîni de la terminarea tratamentului pacientul trebuie obligatoriu să efectueze viremia, respectiv analiza gratuită care atestă obținerea rezultatului terapeutic. Viremia obligatorie pentru monitorizarea tratamentului se va efectua în baza documentelor primite de la medicul curant-buletine de testare sau vouchere- numai în laboratoarele autorizate și evaluate conform dispozițiilor legale, nominalizate pe site-ul CNAS. La controlul lunar și la sfîrșitul tratamentului pacientul trebuie să prezinte medicului curant flacoanele goale ale medicamentului prescris, prin acesta asumîndu-și și totodată confirmînd faptul că a luat în proporție de 100% medicamentele prescrise.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava